(VIDEO) BLAMAŽA ŠEFA FPÖ IZ INZBRUKA: Uberbaher na katastrofalnom engleskom izgovorio brdo neistina!
Foto: Printscreen Kurier.at

bruka IZ INZBRUKA

(VIDEO) BLAMAŽA ŠEFA FPÖ IZ INZBRUKA: Uberbaher na katastrofalnom engleskom izgovorio brdo neistina!

Austrija -

INZBRUK - Šef FPÖ-a u Inzbruku, Johan Uberbaher postao je predmetom sprdnje zbog njegovog lošeg engleskog i izjava u vezi sa privredom.

Seksualni napadi za vreme novogodišnje noći u Inzbruku postali su tema za mnoge strane medije pa između ostalih i za Raša tudej. Direktora FPÖ iz Insbruka Johan Uberbaher (Johann Überbacher) je vidno nervozan na katastrofalnom engleskom jeziku pre svega poželeo srećne božićne praznike ruskom narodu, a zatim govorio je i o problemu sa izbeglicama u Austriji.

U intervjuu Uberbaher je izjavio kako u Insbruku živi oko 150 osoba koje nisu iz afričkih zemalja, primera radi iz Maroka, što je mnoge nateralo na smeh. Naime ne samo da je Maroko država u Severnoj Africi, već u Inzbruku živi oko 2.000 izbeglica.

Prema rečima Uberbahera, Insbruk je najvažniji turistički centar Srednje Evrope sa 15 miliona posetilaca godišnje i zbog toga mora da bude posebno zaštićen. I ovo je bio još jedan netačan podatak, jer prema podacima tirol.gv.at u celoj pokrajini Tirol u 2016. godini je bilo oko 11,5 miliona posetilaca kao i 41,6 miliona noćenja.

Prvi čovek finansija i privrede Tirola Franz Herl bio je zapanjen izjavama pomenutog visokog funkcionera FPÖ u Inzbruku da „neko očigledno neko hoće da naškodi Tirolu“. „ Mi sigurno nismo ksenofobi, što bi ljudi mogli da zaključe posle izjava Dr. Uberbahera. Mada njegov pokušaj zbog načina izlaganja u potpunosti pada u vodu. Naravno da mi nismo nikakav logor za izbeglice i sigurno ne zemlja kojoj preti haos“.

Odgovor dolazi ne od Uberbahera nego od šefa FPÖ partije u Tirolu Markusa Abvercgera (Markus Abwerzger) koji je izjavio: „ Sigurno da jedan ovakav intervju ne nanosi štetu, već to upravo čine sankcije EU protiv Rusije, koje je takođe podržao i ÖVP, a koje štetu trpi i Austrija od uvođenjasankcija Rusiji“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track