SKANDALOZNO: Milijarder otpustio šeficu stranke zbog trudnoće!
Foto: Reuters

Uvređen

SKANDALOZNO: Milijarder otpustio šeficu stranke zbog trudnoće!

Austrija -
Mediji spekulišu da je do razlaza došlo zbog trudnoće, jer je Štronah ovu vest saznao tek po dolasku u Austriju, a ne ranije

BEČ - Austrijsko-kandaski milijarder Frank Štronah (Frank Stronach), koji je osnovao stranku "Tim Štronah“, otpustio je iz svoje firme, kako tvrde mediji, zbog trudnoće šeficu poslaničkog kluba svoje partije Katrin Nahbaur (Kathrin Nachbaur)!

Početkom ove nedelje Nahbaur je objavila da je trudna, a potom je Štronah, koji je doputovao u Austriju sredinom nedelje zbog davanja iskaza na suđenju nekadašnjem zaposlenom, otpustio vodeću političarku svoje stranke iz kompanije "Štronah grupacija“.

Nahbaur je u konzorcijumu Štronaha imala godišnja primanja u visini od 140.000 evra, a skupštini je prijavila dodatna primanja, pored poslaničkih, između 7.000 i 14.000 evra.

Mediji spekulišu da je do razlaza došlo zbog trudnoće, jer je Štronah ovu vest saznao tek po dolasku u Austriju, a ne ranije.

Nahbaur, ukoliko Štronah ne promeni mišljenje nakon susreta sa šeficom svoje stranke, ubuduće bi zarađivala "svega“ 8.300 evra mesečno kao poslanik i dodatnih 4.000 kao direktor partijske akademije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track