ŠOKANTNO OTKRIĆE BEČKE POLICIJE: U stanu uhapšenih islamista pronađen eksploziv!
Foto: Printscreen Krone.at

razbijena mreža

ŠOKANTNO OTKRIĆE BEČKE POLICIJE: U stanu uhapšenih islamista pronađen eksploziv!

Austrija -

BEČ - Prilikom Velike racije protiv radikalnih islamista u januaru ove godine koja je sprovedena na teritoriji Beča i Graca, u stanu jednog od osumnjičenih u Bečkoj opštini Floridsdorf pronađeni su tragovi TNT-a .

Još uvek nije utvrđeno odakle potiče eksploziv, ali je policija predala pronađene dokaze na dalju analizu.Ukupno 11 Islamista i dalje se nalazi u zatvoru posle hapšenja u akciji austrijskih specijalaca, saopšteno je iz tužilaštva u Gracu.

Tri osobe su puštene da se brane sa slobode, ali su im oduzeti pasoši i ograničeno kretanje. Prema podacima policije ova akcija nije pokrenuta zbog navodnih pretećihg napada, već kako bi se razbio vrh mreže radikalnih islamista.

Međutim uhapšene su vođe i članovi islamske zajednice zbog sumnje na nelegalno terorističko i radikalno udruživanje i organizovanje a samim tim i opasnosti od razno raznih subverzija na račun države.

Posle velike antiterorističke racije u zatvoru u Gracu je smešteno još 14 osumnjičenih terorista među njima i dvojica vođa salafista.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Kurir TV) SILA 2. epizoda - Poređenje ruskog S 300 i kineske kopije HQ-9

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track