ŠOŠE: Srbi trebaju da glasaju za Van der Belena!
Foto: Printscreen Bummedia.at

PORUKA DIJASPORI PRED PREDSEDNIČKE IZBORE

ŠOŠE: Srbi trebaju da glasaju za Van der Belena!

Austrija -

BEČ - Dino Šoše, izdavač Bum Medija i inicijator Bečke nedelje integracija, nema dilemu za koga bi stanovnici Austrije migrantskog porekla trebali da glasaju.

„ U nedelju se brani kosmopolitska Austrija. I svi glasači iz dijaspore svoj glas trebalo bi da daju predsedničkom kandidatu Aleksandru van der Belenu“, rekao je Šoše.

Njegov apel u pogledu predstojećih predsedničkih izbora se pre svega odnosi na srpsku zajednicu u Austriji, koja je već godinama unazad predmet lažnih uverenja i obećanja od strane slobodarske partije (FPÖ).

„Norbert Hofer i njegova partija, imaju zapravo sasvim drugačije ciljeve. A to je da svim ljudima bez austrijskog državljanstva uskrate pravo na socijalno osiguranje, zdravstveno osiguranje, porodične naknade kao i pravo na maternji jezik. Ovo upozorenje bi pre svih trebali da uzmu u obzir ljudi sa srpskim korenima, pre nego što u nedelju donesu pogrešnu odluku, jer većina Srba zapravo nema austrijsko državljanstvo“, apelovao je Šoše.„ Svaki glas za Hofera, jeste direktan glas protiv porodice i dece migrantskog porekla.

FPÖ je partija sa potpuno ekstremnim pogledima i čvrsto povezana sa Nemačkim nacionalizmom , protkana političarima neonacističke prošlosti“ , zaključio je Šoše , svoje najiskrenije upozorenje.

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track