MISTERIOZAN NESTANAK SRPKINJE U TIROLU: Sumnja se da je ubio njen rođak!
Foto: Printscreen Krone.at

Sumnja se da je ubijena

MISTERIOZAN NESTANAK SRPKINJE U TIROLU: Sumnja se da je ubio njen rođak!

Austrija -

Srpska državljanka Dženifer V. (26), koja je nestala 2. februara i od tada traje potraga za njom, najverovatnije je ubijena

Austrijski mediji javljaju da je uhapšen jedan njen rođak zbog sumnje da je počinio zločin!

Dženifer V, . koja je živela u Verglu u pokrajini Tirol, sa suprugom i dvoje dece od 2 i 4 godine nije se tog drugog februarskog dana vratila sa posla.

"Verujemo da ona više nije živa, ali u ovom trenutku nemamo nikakav trag koji bi nas doveo do njenog tela", rekao je Hansjert Majer, portparol tužilaštva. On je preneo i da je pre deset dana uhapšen jedan Dženiferin rođak koji je osumnjičen za ubistvo.

"Tužilaštvo polazi od pretpostavke da je osumnjičeni "pokupio" Dženifer posle posla, a zbog svojih izjava postao je sumnjiv inspektorima koji istražuju ovaj slučaj. Naime, bilo je neslaganja u njegovim izjavama i rezultatima istrage", objasnio je Majer za austrijske medije.

Povodom nestanka Dženifer V. policija je ranije uhapsila još jednog njenog rođaka, ali je taj rođak pušten iz pritvora posle dva dana. Naša zemljakinja je poslednji put viđena 2. februara oko 19 sati, posle završetka radnog vremena u firmi Sandoz.

Ona je napustila krug preduzeća i rekla je da ide kući, gde je čekaju suprug i dvoje male dece. Tamo, međutim, nikad nije stigla. Policija je na početku istrage pomislila da je Dženifer možda otputovala u Srbiju kod rođaka. Verovalo se u početku da je dobrovoljno napustila Austriju, ali se vodila istraga i zbog mogućnosti da je kidnapovana i na silu odvedena u Srbiju.

Tokom istrage policija je naišla na mnoge nejasnoće u Dženiferinom porodičnom okruženju, a početkom ovog meseca Valter Pup, šef Kriminalističke službe Tirola, rekao da se više ništa ne može isključiti, pa tako ni ubistvo! Isključena je, prema rečima Valtera Pupa, jedino mogućnost da je Dženifer dobrovoljno napustila porodični dom, što je potvrdio i Dženiferin brat koji živi u Nemačkoj.

"Dogovarali smo se da se vidimo 4. februara, odnosno dva dana posle njenog nestanka, da idemo zajedno na skijanje. Ona to nikada ne bi dogovorila sa mnom da je imala nameru da nestane - preneo je Dženiferin brat policiji.

U okviru potrage za našom zemljakinjom, istražitelji su sproveli više istraga u okolini Vergla, ali sve te istrage su dosad bile bez rezultata.

Brat nestale Dženifer je za austrijske medije demantovao da njegova sestra ima vanbračno dete i ukazao da je imala problema u braku, te da je htela da napusti supruga za kojeg je verovala da je vara! Brat je objasnio i da je brak između Dženifer i njenog supruga sklopljen na dogovor roditelja , pošto su se dve porodice poznavale i bile povezane ranije zaključenim brakovima.

Brat je rekao i da je Dženifer pristala na taj brak i da je sa 21 godinu dobrovoljno izašla pred matičara.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 23 03: Evo na koliko godina robije je osuđen muž Marije Ferizović

(Vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track