STRAVIČNI DETALJI MASAKRA U AUSTRIJI: Živela 10 dana pored leševa dece, majke i brata koje je pobila
Foto: Printscreen Heute.at

motiv zločina još nepoznat

STRAVIČNI DETALJI MASAKRA U AUSTRIJI: Živela 10 dana pored leševa dece, majke i brata koje je pobila

Austrija -

Završeni su preliminarni rezultati obdukcije žrtava porodičnog masakra u Šildbergu (opština St. Pelten). Rezultati su šokantni.

Naime 35 -godišnja Martina R. (35) je pored leševa svojih žrtava živela oko 10 dana, pre nego je izvršila samoubistvo.

Martina je ubila majku Matildu (59) koja je bolovala od raka, brata Petera (41) i svoje troje dece Mihaela (7), Fabiana (9) i Sebastiana (10), 20. ili 21. novembra u porodičnoj kući, apolicija ih je pronašla 1. decembra. Prema rečima državnog tužioca, obdukcijom je utvrđeno da se ubistva članova porodice nisu odigrala istog dana. Ona je najpre ubila decu a zatim ostale članove porodice, pa sebe. Zastrašujuće je i saznaje da je Martina živela još desetak dana među svojim žrtvama, pre nego što je legla preko leša svoje majke i izvršila samoubistvo.

Sigurno je da je Martina planirala ubistvo jer je 21. novembra nazvala školu i rekla da deca zbog smrti bake neće dolaziti u školu par dana. Policija je stigla u kuću nakon što je reagirao poslodavac ubijenog Petera budući da on danima nije dolazio na posao. Sve članove porodice ubila je pištoljem dok su spavali.

Tužilac je potvrdio da osoba koja je napisala oproštajno pismo Martini nema nikakve veze sa krvavim zločinom. Postoji i dalje sumnja da je Martinin obožavalac čak bio kod nje u poseti ni ne sluteći da je ona počinila zločin. Istragom i uvidom u telefon ubice utvrđeno je da su njih dvoje još par dana posle zločina bili u kontaktu, ali je tužilac potvrdio da osoba koja je napisala oproštajno pismo Martini nema veze sa krvavim zločinom.

O motivima ubojstva se još nagađa. Iz dosadašnjih rezultata istrage još uvek nije moguće reći šta je pravi motiv ovog krvavog pira. Jedan od okidača bi mogla da bude bolest majke ili čak same Martine. Martina je navodno imala psihičkih problema. U javnosti je uvek nosila sunčane naočare i ni sa kim nije razgovarala, a i deci je branila da razgovaraju s drugim ljudima. Osim toga obitelj je imala i financijskih problema. Kupili su kuću i zadužili se. Oproštajno pismo Martina nije ostavila.

Bila je samohrana majka, a otac dece od kojeg se razvela posle rođenja najmlađeg deteta, živi u Beču. Kao mogući motiv zločina spominje se i činjenica da se Martina s ocem svoje dece navodno godinama sudila oko starateljstva. Neki mediji navode da je nedavno sudu odlučio da se ocu dodeli puno starateljstvo nad decom. Možda je upravo to bio razlog, uz sve ostale probleme, za ovaj nezapamćeni zločin. Zanimljivo je i da je ubrzo posle rođenja prvog deteta prekinula sve kontakte sa porodicom svog tadašnjeg supruga.

Njegov otac, deda ubijene dece je tokom jednog intervjua rekao: „ Sebastijana sam držao u rukama odmah po rođenju a zatim ga više nikada nisam video. Drugo dvoje unučadi na žalost nisam imao priliku ni da upoznam.“ Tokom braka , Martina je napustila supruga i preselila se kod majke i brata na selo.Ono što je za sada sigurno jeste da otac dece nema apsolutno nikakve veze sa zločinom.

Konačni rezultati obdukcije će biti poznati u roku od dva meseca. Neophodno je obaviti još dosta istraživanja kao i neophodnu toksikološku analizu leševa. Još uvek je nejasno kako je žena uspela da sakrije ubistva od preostalih članova porodice.

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track