SUĐENJE MIGRANTU KOJI JE ŠIPKOM UBIO BEČLIJKU: Kenijac (21) posle 2 minuta poslat na psihijatriju!
Foto: Printscreen Krone.at

zločin koji je zgrozio austriju

SUĐENJE MIGRANTU KOJI JE ŠIPKOM UBIO BEČLIJKU: Kenijac (21) posle 2 minuta poslat na psihijatriju!

Austrija -

BEČ - Suđenje Kenijcu Francisu N. (21) za ubistvo žene metalnom šipkom u Beču na Brunenmarktu prekinuto posle samo 2 minuta.

Presuda 21-godišnjem Kenijcu koji je u maju ove godine u ranim jutarnjim satima na bečkoj pijaci metalnom šipkom krvnički prebio 54-godišnju Mariju E. je iako je jednoglasno donesena ipak nevažeća.

Prema nalazima psihijatara, Kenijac je teški psihički bolesnik koji pati od paranoidne šizofrenije zbog čega je smešten u ustanovu za mentalno obolele.Suđenja Kenijcu počelo je u ponedeljak pred Bečkim sudom. Sudija je međutim, posle kratkog ispitivanja, zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženog prekinula saslušanje nakon samo 2 minuta.

Kenijac je davao nepovezane odgovore: „ Ne mogu da se setim, ja mislim da je to bila jedna žena. Mislim da sam jednu ženu udario metalnom šipkom“. Na pitanje sudije: „ znate li zašto?“ , Francis N. je odbio da odgovori.

Ekspert Karl Dantendorfer je potvrdio da osumnjičeni boluje od teškog oblika paranoidne šizofrenije , i da je opasnost od ponavljanja istog dela izuzetno visoka. On je trenutno jednako opasan kao i u trenutku kada je počinio zločin, koji očigledno nije planirao nego se dogodio u iznenada. Zaključeno je da je Kenijcu neophodna trajna briga i nadzor u nekoj od mentalnih ustanova.

Da li će se njegovo stanje nakon lečenja ikada poboljšati eksperti ne mogu da garantuju, jer ako neko nije lečen na vreme, negovo stanje je znatno lošije. Inače ovaj okrutni zločin izazvao pravi skandal, jer vlasti nisu na vreme hospitalizovale Kenijca, i ubistvo je moglo da bude sprečeno. Kenijac koji je bio osumnjičen za više prekršaja nikada nije uhapšen. Čak je i pre samog ubistva izvršio napad metalnom šipkom i priveden pa pušten.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja