GRIZE I UJEDA: Tajsona će proterati iz sela!
Foto: Printscreen Osterreich

SVIMA SE ZAMERIO

GRIZE I UJEDA: Tajsona će proterati iz sela!

Austrija -
"Ovaj cirkus ne nameravam više da tolerišem", napisala je gradonačelnica Molna žrtvi agresivne španske doge

MOLN - Od Tajsona (po nekadašnjem svetskom prvaku u boksu) strahuje čitav Moln (Molln, 3.600 stanovnika). Ova španska doga zbog svoje agresivnosti najverovatnije će biti prognana iz ovog mestašca u Gornjoj Austriji. Vlasnica psa, međutim vuče za nos lokalne vlasti.

Tajson je u februaru ove godine napao jednog komšiju (56) i njegovo psetance male rase čivava i tada ga teško povredio. S obzirom da je Tajson ranije već napao i ubio jednog psa, gradonačelnica Molna, Renate Reteneger (Renate Rettenegger, SPÖ), odlučila je da izda zabranu Tajsonovoj vlasnici, Manueli H, da drži pse.

Međutim, Manuela se posle dobijanja zabrane dosetila i ratobornu i opasnu dogu prijavila na ime svog dečka, koji je prijavljen na drugoj adresi, u Donjoj Austriji. S obzirom da u pokrajini Donjoj Austriji vrede drugačiji, mnogo liberalniji propisi o držanju životinja, Tajson sada ponovo može slobodno da se šeta i Gornjom Austrijom, i to bez brnjice.

Naravno, gradonačelnica Reteneger nije zadovoljna izigravanjem propisaa. Prva dama Molna ima podršku čitavog mesta, jer su građani u strahu da bi Tajson mogao ponovo da napadne njihovu decu ili kućne ljubimce. Gradonačelnica Molna podnela je zahtev da okružni načelnik zabrani držanje Tajsona u Molnu, zbog velike potencijalne opasnosti.

"Ovaj cirkus ne nameravam više da tolerišem", napisala je Retenegerova u SMS poruci Francu Dirnbergeru (Franz Dürnberger), koga je Tajson napao ovog februara. Franc još uvek pati od posledica ovog napada i boji se da sa svojim psom šeta po mestu.

"Ne radi se samo o meni. Sledeći put žrtva može biti neko dete." kaže Dirnberger.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja