KAD PUTIN PODVIKNE: Posle pretnje Moskve Iračaninu zbog silovanja srpskog dečaka sedam godina robije
Foto: Heute.at

Nova presuda

KAD PUTIN PODVIKNE: Posle pretnje Moskve Iračaninu zbog silovanja srpskog dečaka sedam godina robije

Austrija -

BEČ - Amir A. (21), izbeglica iz Iraka koji je u decembru 2015. godine silovao srpskog dečaka G. R. (10) na javnom bazenu u Beču, osuđen je pred austrijskim sudom na sedam godina zatvora.

Ovom presudom Amiru A. kazna je povećana za godinu dana, pošto je sud poništio presudu iz jula ove godine, kad je bio osuđen na šest godina.

- Odbrana je tvrdila da nije dokazano da je optuženi shvatio da je dečak tokom napastvovanja rekao „ne“. Prema austrijskim zakonima, tužilac mora da dokaže da je napadač bio potpuno svestan da za seksualni odnos nije dobio pristanak - rekao je izvor iz austrijskog suda.

POGLEDAJTE VIDEO Ovako je Putin ustao u odbranu srpskog dečaka (10) kog je silovao migrant u Beču!

Pored zatvorske kazne, sud je odredio da se porodici žrtve umesto 4.700 evra isplati odšteta od 5.000 evra. Optuženi Iračanin mogao je biti osuđen maksimalno na 15 godina zatvora, ali je sud odlučio da uzme u obzir olakšavajuće okolnosti za njega.

- Ova kazna je dovoljna za bol i patnju koju je pretrpeo dečak. U vreme krivičnog dela Amir je bio mlađi od 21 godine i dosad nije kažnjavan - obrazložili su presudu iz suda.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: ONI SU NAJČUVANIJI LJUDI NA PLANETI: Pogledajte čime se voze Putin i Obama!

M. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track