TEROR KLOVNOVA: Serija napada tokom vikenda širom Austrije!
Foto: Reuters

Horor

TEROR KLOVNOVA: Serija napada tokom vikenda širom Austrije!

Austrija -

SALCBURG - Sve je više slučajeva napada jezivih klovnova u Austriji.

Oni sve češće noću plaše i napadaju građane. Da situacija izmiče kontroli, ukazuje napad trojice maskiranih na jednog mladića (19) u Tirolu, koji su na 19-godišnjaka nasrnuli sa bezbol palicom.

Prema informacijama policije, do ovog napada je došlo u noći između subote i nedelje u centru Švaca (Schwaz), kada su trojica maskiranih napali mladića. Naime, dva klovna su iskočila iz grmlja i krenula ka njemu, dok je treći naoružan bejzbol palicom nasrnuo na šokiranog mladića, kada je ovaj počeo da beži, pri čemu je mladić zadobio povrede nepoznatih razmera. Međutim, ovo nije jedini slučaj napada jezivih klovnova, koji se po žrtvu ovog trenda završio povredom.

Naime, jedan maskirani muškarac je u ponedeljak oko 19.30 h u mestu Mircušlag (Mürzzuschlag) u Štajerskoj toliko preplašio jednu 15-godišnjakinju, da je tinejdžerka, dok je bežala, pala niz stepenice i povredila skočni zglob. Ovaj trend iz Amerike nije zaobišao ni pokrajinu Salcburg.

Osoba maskirana u klovna je za vikend u mestu Halajn (Hallein) gurnula jednog četrnaestogodišnjaka sa bicikla, pri čemu je dečak zadobio oderotine. Maskirani je zatim, prema navodima žrtve, pobegao glasno smejući se. Policija upozorava građane da se ne pridružuju ovakvim akcijama, koje se lako mogu završiti krivičnim postupkom po maskirana lica.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track