TO JE ZVER, A NE ČOVEK: Turčin najstrašnijim mukama mučio Bečlijku pa je preklao i otišao u provod!
Foto: Printscreen Krone.at

svirepo ubistvo šokiralo austriju

TO JE ZVER, A NE ČOVEK: Turčin najstrašnijim mukama mučio Bečlijku pa je preklao i otišao u provod!

Austrija -

BEČ – Pokrajinski krivični sud osudio je devetnaestogodišnjeg mladića, koji je 15. januara ove godine do smrti mučio penzionerku Mariu S. (72), na kaznu od 15 godina zatvora.


Mladić turskog porekla sukobio se verbalno sa sedamdesetdvogodišnjom udovicom na stepeništu zgrade je žena živela a u koju je devetnaestogodišnjak došao u posetu bratu. Starica je mladića zatekla na stepenistu kako puši cigaretu. Ona je tražila da je ugasi što je on odbio a onda ga je nazvala „us..nim strancem“.

Devetnaestogodišnjak je kasnije došao i lupao na vrata. Kada je starica otvorila on je najpre pesnicom udario u lice a kada je pala na pod svog stana, nastavio je da je udara nogama i rukama. Svirepi mladić je onda uzeo saksije za cvece i razbijao ih o glavu nesrećne žene. Pokušao je čak ženi da slomi vrat.

Kako je osuđeni izjavio Maria S. je bespomoćno kukala „mrtva sam“, na šta joj je on bezdušno odgovorio da će sada umreti polako i tada je počeo da je ubada nožem. On je sa neverovatnom svirepošću nastavio mučenje starice. Ukupno 16 puta joj je zario nož u telo, a zatim je vrelom peglom pržio svoju žrtvu, koja se još uvek borila za život.

Međutim ni to mu nije bilo dovoljno. Pre nego sto joj je prerezao vrat i time okoncao muke, zlostavljao je staricu drškom od bundeve. Nakon što je preklao ženu istuširao se u stanu žrtve i otišao u diskoteku, gde se do jutarnjih sati provodio i igrao.Sud je devetnaestogodišnjaka zbog ubistva i seksualnog zlostavljanja bespomoćnog lica na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora u skladu sa nedavno izmenjenim zakonom. Osim zatvorske kazne sud je mladiću odredio i lečenje u ustanovi za mentalno obolele prestupnike.

Naime, psihijatar Karl Dantendorfer ustanovio je kod osuđenog težak poremećaj ličnosti. Bez adekvatnog lečenja postoji opasnost, da bi mladić nakon odsluženja zatvorske kazne mogao ponovo da počini teško krivično delo, upozorio je Dantendorfer. Time ostaje pod znakom pitanja, da li ce osuđeni nakon odsluženja kazne biti pusten na slobodu. To će zavisiti od stručnog mišljenja psihijatara, koji će morati da procene, da li osuđeni još uvek predstavlja opasnost ili ne.

Devetnaestogodišnjak se nakon izricanja kazne rasplakao, a kako navodi njegova braniteljica Astrid Vagner (A. Wagner), on se trenutno nalazi “u vanrednom stanju”, zbog čega je zatražila tri dana za razmišljanje. Presuda stoga jos nije pravosnazna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track