Uskršnji vašari u Beču počinju 20. marta!
Foto: Cvijeta Radović

TRADICIJA

Uskršnji vašari u Beču počinju 20. marta!

Austrija -
Kao i svake godine na štandovima uskršnjih vašara posetioci će moći da kupe šarena jaja, uskršnje ukrase, ali i razne kulinarske specijalitete

BEČ - Već tradicionalno pred Uskrs u Beču se spremaju brojni vašari gde se okuplja veliki broj posetilaca. Ove godine od 20. marta do 6. aprila na štandovima će kao i svake godine najviše biti šarenih jaja, uskršnjeg nakita, umetnički oslikanih jaja ali i kulinarskih specijaliteta uz prateći Uskršnji vašar ispred dvorca Šenbrun jedan je od najromantičnijih.

Ispred barokne kulise dvorca oko 60 izlagača će u ponudi imati za svakog po nešto. Za decu uskršnja radionica i muzej, dok će odrasli moći da uživaju uz džez muziku. Na bečkom trgu Frajung (Freyung) u starom delu grada svake godine bniće najveće brdo napravljeno od 40.000 oslikanih uskršnjih jaja.

Takođe u blizini centra grada na trgu “Am Hof” pred Uskrs će gostovati vašar umetničkih rukotvorina. Još jedan vašar biće u okviru studentskog grada ili na prostoru stare bolnice “AKH” gde će biti postavljeno 25 štandova sa uskršnjim poklonima, nakitom i oslikanim jajima. Uaskršnja zabava sa živom muzikom, paradom i bogatim programom za decu sprema se za sve posetioce zabavnog parka Prater, 5. aprila 2015. godine.

Foto Evi Brezina
Foto Evi Brezina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track