TURCI NAPRAVILI POKOLJ U ŠTAJERSKOJ: Beživotna tela, glave i krv bili svud po livadi!
Foto: Printscreen Krone.at

austrija u šoku

TURCI NAPRAVILI POKOLJ U ŠTAJERSKOJ: Beživotna tela, glave i krv bili svud po livadi!

Austrija -

GRAC - Turci su na jednoj livadi ilegalno zaklali 79 ovaca.Oni su poklali životinje bez prethodnog anesteziranja koje je u Austriji obavezno po zakonu.

Nad životinjama je načinjen pravi pokolj, a beživotna tela, glave, i krv bili su svuda po livadi. Turci su na jednu livadu u istočnoj Štajeskoj doveli ukupno 131 ovcu, koju su želeli da na zakolju na ritualni verski način.

Međutim prolaznici, koji su primetili krvoproliće, odmah su alarmirali policiju. tako su spasene 52 ovce od brutalnog klanja, dok je za 79 životinja pomoć stigla prekasno. Vlasnik livade, koji je turskom kolegi izašao u susret i dao mu svoju zemlju na raspolaganje, navodi da je i sam sumnjao da njegov kolega planira da zakolje nekoliko ovaca, ali da je sam zaprepascen brojem životinja koje su dovedene na klanje.

Austrijsko zakonodavstvo zabranjuje ritualno versko klanje, osim u za to predviđenim klanicama, gde odmah nakon načinjenog reza životinje dobijaju narkozu. Pored toga ovakav vid klanja životinja dozvoljen je isključivo stručnom osoblju, koje je za to obučeno. Policija je pronašla jednog od počinioca. Dalja istraga je u toku.

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track