U SUSRET NAJRADOSNIJEM HRIŠĆANSKOM PRAZNIKU: Uskršnji bazari će i ove godine krasiti Beč!
Foto: Ostermarkt.co.at/Fotofally

Tradicija se nastavlja

U SUSRET NAJRADOSNIJEM HRIŠĆANSKOM PRAZNIKU: Uskršnji bazari će i ove godine krasiti Beč!

Austrija -

Čuveni bečki uskršnji bazari omiljeni su ne kako Bečlijama tako i turistima koji će posetiti austrijsku prestonicu.

Ove godine aprij je rezervisan za tradicionalni uskršnji nakit i umetnički oslikana jaja, kulinarske specijalitete i muzički program na bečkim uskršnjim bazarima. Za najmlađe posetioce spremljen je posebno bogat program.

Uskršnji bazar ispred dvorca Šenbrun (1. – 17.4.2017.) jedan je od najromantičnijih. Ispred barokne kulise dvorca 60 izlagača ponudiće posetiocioma brojne specijalitete, prelepi uskršnji nakit i umetničke rukotvorine iz Austrije. Deca će moći da se razonode u radionici gde će praviti figure od marcipana i uskršnje poklone, a tu je i dečiji muzej. Za odrasle je pripremčjen program „Džez na Uskrs“.

Foto Altwiener Ostermarkt
Foto Altwiener Ostermarkt

Na tradicionalnom bazaru na trgu Frajung (Freyung, 31.3. - 17.4.2017.) svake godine nikne najveće brdo od jaja u Evropi sa oko 40.000 oslikanih usršnjih jaja. Nude se specijaliteti kao što je pečena jagnjetina, a u ponudi je i ručna radinost, cvetne dekoracije. I ovde će biti organizovane radionica za najmlađe posetioce.

Bazar umetničkih rukotvorina „Am Hof“ (31.3. - 17.4.2017.) takođe će u ponudi imati umetnički ukrašena jaja i cvetne aranžmane u znaku austrijskih običaja kao i umetničke rukotvorine. Na Festivalu na brdu Kalvarija (29.3. – 16.4.2017) za posetioce će biti izloženi uskršnji pokloni i umetnički predmeti a sopstvenu kreativnost posetioci će moći da pokažu na raznim umetničkim radionicama.

Na programu je i muzika uživo kao i poseban program za decu. U zabavnom parku Prater 16. aprila se sprema velika uskršnja proslava uz muziku uživo, raznovrstan program za decu i kreativne igre.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sutra slavimo Mladence: Ako želite da vam brak uspe, čim ustanete uradite OVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja