UHAPŠENI AZILANTI SILOVATELJI: Austrijanci zbog napada na devojčicu (15) traže zatvaranje centra!
Foto: Shutter.

Zločin koji je potresao Austriju

UHAPŠENI AZILANTI SILOVATELJI: Austrijanci zbog napada na devojčicu (15) traže zatvaranje centra!

Austrija -

TULN - Policija je identifikovala trojicu azilanata koji su su napali i silovali devojčica (15) na putu do kuće u Tulnu.

Zbog istrage detalji se i dalje kriju. Ali je posle uzimanja DNK uzoraka svih azilanata koji su smešteni u centru u Tulnu, istražitelji su otkrili silovatelje.

Prema prvim informacijama reč je o Avganistancu (35) koji se predstavljao kao 18-godišnjak i još dvojici Somalijaca, koji su takođe slagali godine.Dvojica osumnjičenih su u pritvoru dok je treći još uvek u bekstvu. Avganistanac je 2016 godine došao u Austriju i sumnjiči se za više prestupa.

Devojčica kojui su ova trojica čak dva puta silovala je u veoma teškom psihičkom stanju i nalazi se pod intenzivnom lekarskom negom. Prema saznanjima austrijskih medija osumnjičeni se brane beskrupuloznim lažima, izjavljujući kako ih je je devojčica izazivala i je nisu silovali već da je sve bilo dobrovoljno.

Prema rečima okružnog predstavnika Slobodarke partije Austrije, Andreasa Borsa ovo je "kap je prelila čašu".Posle niza problema i prestupa sa kojima su direktno povezani azilanti iz Tulna, konačno je jasno da privremena zabrana daljeg primanja azilanata neće dati rešenje. Zahtevamo da se kontejner naselje zatvori i u potpunosti izmesti.", rekao je Borsa.

K.A.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Poslušajte poruku majke čiji se sin obesio zbog nasilnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track