UMALO DA UGINE U ŽICI: Lisac u poslednjem času izbavljen iz smrtonosne zamke
Foto: Profimedia

Mučio se satima

UMALO DA UGINE U ŽICI: Lisac u poslednjem času izbavljen iz smrtonosne zamke

Austrija -

Beč – Na groblju Ober St. Fait (Ober St. Veit) u 13. bečkoj opštini se u ponedeljak - skoro neprimetno - odigrala mala drama, kada se jedan lisac uhvatio u ilegalno postavljenu žičanu omču na ogradi groblja.

Zaposleni na groblju su u ponedeljak popodne primetili teško povređenu životinju i odmah alarmirali nadležne organe, koji su ubrzo potom presekli žice i oslobodili uplašenog i iznemoglog lisca.

Nesrećna životinja je zbrinuta u bečkom Udruženju za zaštitu životinja (WTV), gde su veterinari ustanovili strahovit obim povreda. Naime, pored mnogih posekotina i oderotina, ustanovljeni su mnogobrojni hematomi na stomaku, leđima, repu, polnom organu i zadnjim nogama, kao i prelom jedne noge. Oko rana su pronađeni paraziti, te se pretpostavlja da se životinja već satima mukotrpno borila za život pre nego što joj je ukazana pomoć.

Lisac se još uvek nalazi u bečkom Udruženju za zaštitu životinja, gde će ostati nekoliko narednih nedelja, kako bi se pratilo njegovo stanje. Veterinarka Udruženja je optimistična da će se životinja u potpunosti oporaviti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track