UŽAS: Striptizete se useljavaju u kuću strave u kojoj je austrijski monstrum godinama silovao ćerku!
Foto: Printscreen Krone.at

novi vlasnik pravi apartmane

UŽAS: Striptizete se useljavaju u kuću strave u kojoj je austrijski monstrum godinama silovao ćerku!

Austrija -

AMŠTETEN - Herbert Houska, vlasnik seks kluba 'Džozefina' u kom nastupaju gole plesačice novi je vlasnik kuće monstruma Jozefa Fricla (81).

"Kuća ne treba zauvek da ostane prazna, moramo u nju da unesemo život. Za dve godine to će biti kuća kao i svaka druga", rekao je Houska koji planira u njoj da napraviti osam apartmana za svoje osoblje.

Podrum u kojem je Fricl držao zatočenu svoju ćerku gde je godinama silovao i gde mu je rodila sedmoro dece od kojih je jedno umrlo, zabetoniran je 2013. godine.

Dugo se se polemisalo šta će biti sa kućom. Lokalne vlasti bile su u strahu da će postati neka vrsta odvratne atrakcije za turiste, a bilo je nekih ideja da to bude i smeštaj za izbeglice. U kući će osim onih koji rade u restoranu, možda živeti i 'radnice' seks kluba.

U aprilu 2008. godine Elizabeta Fricl ispričala je policiji da je otac 24 godine držao zarobljenu u podrumu kuće u austrijskom gradu Amšteten. Maltretirao je, silovao, seksualno zlostavljao.

Rodila je sedmero dece. Jedno je dete umrlo je na rođenju. Troje dece je živelo s njom u podrumu, a troje su odgajali Fricl i njegova supruga Rosemari i živeli su u kući.

On je 2009. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track