UŽAS U BEČU: Trojica Avganistanaca silovala studentkinju (21) u metrou!
Foto: Shutterstock

još jedan u nizu napada

UŽAS U BEČU: Trojica Avganistanaca silovala studentkinju (21) u metrou!

Austrija -

BEČ - Jednu studentkinju (21) brutalno su silovala trojica avganistanska azilanata u toaletu na Bečkoj železničkoj stanici Praterštern (Praterstern)

"Jedan od napadača dršao je nesretnu devojku dok su je druga dvojica silovala“, saopštio je policijski inspektor Roman Haslinger (Roman Hahslinger). oni su pobegli posle napada, ali su ubrzo uhapšeni.Do sada je samo jedan od njih priznao krivicu.

Tokom ispitivanja bilo je neslaganja u njihovim izjavama,a tvrdili su da ne mogu da se sete zločina jer su bili pijani. Sva trojica azilanata se nalaze u pritvoru. Devojka je zajdno sa prijateljicom (30) bila u gradu i oko 1 sat posle ponoći krenule su kući. Dok je 30-togodišnjakinja dizala novac sa bankomata studentkinja je otišla do javnog toaleta.

Trojica mladih Avganistanaca starosti od 16 do 17 godina pratili su devojku i dok još nije uspela da zaključa vrata toaleta napali je. Devojku su brutalno silovali i udarali joj glavom o wc školjku. Sve vreme su joj držali zapušena usta kako ne bi mogla da zove pomoć.

„Kada ju je njena prijateljica videla da se ne vraća potražila je i pronašla onesvešćenu na podu wc-a“ rekao je Hashlinger. Ona je istrčala i pozvala pomoć. svedoci su izjavili da su videli avganistance kako beže. Policija je odmah blokirala celo područje oko Pratersterna i trojica počinioca su ubrzo uhvaćeni.Povređena devojka je sa jakim bolovima zbrinuta u obližnjoj bolnici. Pošto je saslušana odbila je hospitalizaciju i puštena je kući, izjavio je Kristof Mirau (Christoph Mierau) ispred Bečkih bolnica.

Serija seksualnih napada Ovo je još jedan u nizu seksualnih napada koji su se dogodili poslednjih meseci u Prateršternu: Sredinom januara 18-godišnju Austrijanku takođe je silovao avganistanski azilant, koga su uhvatili pripadnici obezbeđenja i predali policiji.srpskog dečaka (10) u februaru, je na bečkom bazenu silovao irački izbeglica Amir A.(20). Makedonac (22) je u opštinama Leopldštat (Leopoldstadt) i Donauštat (Donaustadt) počinio više seksualnih napada (najmanje 10), a početkom februara je uhapšen. Sredinom marta takođe u opštini Leopoldštat jedan azilant (16) iz Libije pokušao da siluje dve mlade devojke . Tokom napada jedna od devojaka je uspela da se oslobodi i pozove pomoć nakon čega je napadač uhapšen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track