UŽASNA OSVETA ODBIJENOG UDVARAČA: Uhapšen monstrum (30) koji je namerno zgazio Srpkinju (22) u Beču!
Foto: Printscreen Heute.at

NEZAPAMĆEN ZLOČIN U AUSTRIJI

UŽASNA OSVETA ODBIJENOG UDVARAČA: Uhapšen monstrum (30) koji je namerno zgazio Srpkinju (22) u Beču!

Austrija -

BEČ - Austrijska policija uhapsila je tridesetogodišnjeg muškarca koji je u Beču namerno pregazio Srpkinju Sanju L. (22).

Policija je odmah u nedelju u 10. bečkoj opštini Favoriten, svega 300 metara od mesta nesreće, pronašla vozilo, kojim je počinjeno krivično delo. Na vozilu su ustanovljeni mnogobrojni tragovi, koji su, prema navodima kriminalističke policije, nastali pri udaru u žrtvu.

Policija je iste večeri uhapsila tridesetogodišnjeg muškarca zbog sumnje da je nedelju ujutru namerno kolima udario Sanju L., koja se kretala trotoarom, i naneo joj teške povrede glave i kičme. Kako navodi portparol policije Kristof Pelcl (Christoph Pölzl), osumnjičeni muškarac je saslušan, kako bi se ustanovilo da li je on upravljao vozilom.

foto printscreen heute.at
foto printscreen heute.at

„Saslušanje je trajalo vrlo teško“, izjavio je Pelcl. Policija međutim nije želela da objavljuje detalje vezane za slučaj, uz napomenu da je istraga još u toku. Pokrajinski sud je pokrenuo istragu za pokušaj ubistva. "Ispitano je ukupno pet svedoka, koji su dali gotovo identične izjave", izjavio je portparol policije.

On je dodao da su srećom neki od svedoka zapamtili delove registarske tablice vozila, kojim je počinjeno krivično delo, što je znatno olakšalo potragu za počiniocem. Da podsetimo incidentu u nedelju ujutro prethodila je svađa u poznatom klubu u koem se uglavnom okuplja omladina sa Balkana. Srpkinja se posvađala sa nekoliko muškaraca u diskoteci, pošto ju je jedan od njih uporno kako je rekla "smarao". Ona ga je odbijala, ali je on bio uporan.

Jedan prijatelj devojke uspeo je u diskoteci da smiri strasti time što je rekao da će uskoro krenuti kućama i rekao to njenom bratu, preneo je potrparol policije Kristof Pelcl. Nakon smirivanja strasti devojka je, u pratnji prijateljice krenula ka stanici autobusa. Sanja L. je negdje oko 6:30 krenula kući sa prijeteljima kada je jedan od mladića kolima marke "pežo" ubrzao je i sa ulice skrenuo na trotoar gde je bez kočenja udario nesrećnu devojku, o pobegao.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track