(VIDEO) MORBIDNA SUDBINA AJSKRIM UBICE: Iskasapila muža i ljubavnika, a sad je sele u MUŠKI ZATVOR!
Foto: Printscreen YouTube

Šokantno!

(VIDEO) MORBIDNA SUDBINA AJSKRIM UBICE: Iskasapila muža i ljubavnika, a sad je sele u MUŠKI ZATVOR!

Austrija -

Estibaliz Karanza (38), poznata kao "Ajskrim ubica", koja je ubila bivšeg supruga i ljubavnika, raskomadala ih i zabetonirala, seli se u muški zatvor u Gornjoj Austriji.

Dosad je bila u ženskom zatvoru, u koji je stigla 2012. godine i tamo se porodila.

Međutim, ostale zatvorenice je se plaše, pa su se obratile ministarstvu pravosuđa. Vlasti možda ne bi odlučile da je sele iz tog zatvora da Estibaliz nije nekoliko puta izjavila da ima samoubilačke misli, a budući da je tokom suđenja utvrđeno da ima psiholoških problema, odlučile su da je presele u zatvor za zatvorenike u kom su psihički bolesnici.

Estibaliz na suđenju (Foto: Printscreen YouTube)
Estibaliz na suđenju (Foto: Printscreen YouTube)

Ali u tom zatvoru robijaju samo muškarci, i to njih 91! Istina, reč je o jednoj od najsavremenijih ustanova u Evropi, čija je unutrašnja organizacija otvorenog tipa: zatvorenici mogu slobodno da e kreću u okviru određene grupe.Svevreme su pod nadzorom prihijatara i psihologa, ali Estibaliz i još 13 žena ipak će biti prve žene u tom zatvoru!

Sele je u muški zatvor danas, ali ona ne odustaje od zahteva da je vrate u rodnu Španiju da bi bila bliže sinu.

"Ne tražim razumevanje nitu oproštaj", napisala je ona u knjizi "Moja dva života", koju je iz zatvora objavila.

Estibaliz je 2008. upucala bivšeg supruga Olhera Olza u glavu dok je sedeo za kompjuterom, a dve godine kasnije ubila je na spavanju i ljubavnika Manfreda Hinterbergera. Obojicu je "tretirala" na isti način: odrubila im je glave, raskomadala motornom testerom, pa je delove tela zabetonirala u podrumu svoje prodavnice sladoleda u Beču - otuda i nadimak "Ajskrim ubica". Godine 2012. osuđena je na doživotnu robiju.

U knjizi je napisala da nije mogla da raskine s ljubavnikom i da je verovala da muškarcima mora da služi bez obzira na to kako se oni prema njoj ponašaju.

U podrumu ove prodavnice sladoleda zakopala je delove tela muža i ljubavnika (Foto: Printscreen YouTube)
U podrumu ove prodavnice sladoleda zakopala je delove tela muža i ljubavnika (Foto: Printscreen YouTube)

"Ubila sam dvojicu muškaraca koje sam nekada volela. Uzela sam sinove dvema majkama", piše u "Moja dva života". Takođe je otkrila da se nadala da ubistva nikada neće biti otkrivena. Radovala se srećnoj budućnosti, tim pre što je 2011. ostala trudna - i to s trećim muškarcem. Porodila se sledeće godine u zatvoru, a sin joj je oduzet i predat svom ocu na staranje.

(OE24)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track