(VIDEO) OBJAVLJENI SNIMCI PUCNJAVE U BEČU: Evo kako su specijalci likvidirali pljačkaša iz Bosne!
Foto: Printscreen Youtube

KRVAVI OBRAČUN

(VIDEO) OBJAVLJENI SNIMCI PUCNJAVE U BEČU: Evo kako su specijalci likvidirali pljačkaša iz Bosne!

Austrija -

BEČ - Posle krvave drame u supermarketu koja se odigrala u subotu uveče u blizini palate Šenbrun među građanima još uvek vlada strah i šok od svega što se dogodilo

Da podsetimo prilikom pljačke supermarketa Billa ubijen je 50-godišnji pljačkaš poreklom iz Bosne a dva policajca teško ranjena, od kojih je dvadesetrogodišnji Daniel S. životno ugrožen.

Svedoci ovog krvavog obračuna u šoku, a novi video pokazuje detalje pucnjave. Napadač je bio naoružan pištoljem sa prigušivačom i zapucao je prvi na policiju bez upozorenja.

„Sve sam video i stojim na raspolaganju policiji“ rekao je 47-godišnjak vlasnik male cvećare koja je udaljena desetak metara od supermarketa. Penzioner (69) koji je sa suprugom te večeri bio u poseti kod ćerke, kaže da su njihovi mali unuka i unuk kada se začula pucnjava briznuli u plač i da su ih jedva smirili.

Jedan od dva ranjena policajca... Foto printscreen youtube
Jedan od dva ranjena policajca... Foto printscreen youtube

„Često smo ovde, i kupujemo u tom supermarketu, čak poznajemo neke od prodavaca“ objašnjava on i dodaje da se i dan nakon krvave drame dok je bio u šetnji sa suprugom osećala neka napetost i šok posle pucnjave. Niko nije očekivao da će se na uglu naše ulice, dogoditi tako krvav okršaji“. Valter (Walter) i Margit S. koji su sve gledali sa svoje terase kažu da su šokirani svime što se dogodilo.

&feature=youtu.be

U obračunu sa pljačkašem policajac Daniel S. (23) zadobio prostrelnu ranu glave. Lekari AKH bore za njegov život., a njegovo stanje je veoma kritično. Njegov kolega pogođen je u stomak, nogu i karlicu.

Da podsetimo pljačkaš bosanskog porekla u trenutku zatvaranja radnje uzeo je dve žene i jednog muškarca za taoce i primorao ih da otvore trezor. Tokom predaje plena neko od njih uspeo je da pritisne alarm. Kada je policijska patrola zakucala na vrat pljačkaš je zapucao, a policajci su uzvratili vatru i tom prilikom ga ranili.

Pljačkaš je onda uspeo da pobegne i provali u jedan stan koji je srećom bio prazan. Odatle je skočio na prvi sprat gde su ga otkrili pripadnici specijalne jedinice WEGA. razbojnik je ponovo zapucao ali su ga specijalci tada ubili.

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track