(VIDEO) SNEG PARALISAO AUSTRIJU: Jedna osoba poginula, hiljade domaćinstava bez struje!
Foto: Printscreen Heute.at

HAOS U KORUŠKOJ I ŠTAJERSKOJ

(VIDEO) SNEG PARALISAO AUSTRIJU: Jedna osoba poginula, hiljade domaćinstava bez struje!

Austrija -

KLAGENFURT - Prava zima usred proleća vratila se u Austriju, a jedna osoba je stradala

Naime vozač automobila ostao je zarobljen u snegu, kada je na njega naleteo kamion za prevoz živine koji nije uspeo da se zaustavi zbog leda na putu. Vozač je ostao na mestu mrtav.

Snežne padavine sa mrazom zahvatile su veći deo Austrije, a posebno je pogođen jug zemlje. U pokrajinama Koruškoj i Štajerskoj visina snežnog pokrivača je kao usred zime 50 santimetara, a na planinama je dostigao visinu od čak 80 santimetara.

Pod težinom snega lome se grane na drveću i padaju po putevimae i trotoarima, uništeno je više automobila. Policija je apelovala na stanovništvo da zbog toga i opasnosti da stradaju izbegavaju izlazak iz kuća. Saobrtaćaj se na putevima odvija otežano, a vozači su upozoreni da na put ne kreću bez zimske opreme.

Više od desetina hiljada domaćinstava je ostalo bez struje a u Koruškoj još uvek je u mraku oko 9000 domaćinstava.Ovaj snežni haos naneo je velike štete poljoprivrednicima.

Mraz i sneg uništili su voće i povrće, kukuruz. Procenjuje se da je šteta u Šatjerskoj najmanje 100 miliona evra a u celoj Austriji oko 200 miliona evra.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track