(VIDEO) ŠOKANTNO: Vršnjaci brutalno pretukli Patriciju (15), slomili joj vilicu na dva mesta!
Foto: Printscreen Heute.at

vršnjačko nasilje u austriji

(VIDEO) ŠOKANTNO: Vršnjaci brutalno pretukli Patriciju (15), slomili joj vilicu na dva mesta!

Austrija -

TULN - Jezivi video koji kruži fejsbukom u kome se vidi brutalno premlaćivanje jedne Petnaestogodišnje Patricije iz Donje Austrije šokirao je javnost.

Tom prilikom devojčica je teško povređena, a policija je pokrenula istragu protiv šest osoba, među kojima se nalazi i jedan čečenski azilant.

„ Ovo nije devojčica Oida“, kaže jedne od devojaka koje su tukle preplašenu tinejdžerku i sve snimile. Ovaj užasavajući video koji je zabeležio hiljade pregleda na društvenim mrežama i izazvao lavinu besa i ogorčenja. U njemu se jasno vidi kako se u Beču na metro stanici Kagran, jedna za drugom smenjuju devojke starosti između 15 i 17 godina i udaraju pesnicama i šamaraju nesrećnu devojčicu dok se u pozadini čuje navijanje.

Žrtva je samo nepomično stajala sa rukama u džepovima i primala iznova nove udarce. Na pitanja zašto se nije branila, odgovorila je putem whatsapp-a , kako je bila prestravljena i u šoku i da je mislila da bi svako suprotstavljanje samo dodatno razbesnelo njene napadače da je još gore povrede.

„Skinula je maramu, uništite je“ reči su koje se mogu čuti na snimku , a zatim se vide novi udaraci besramnih siledžija i kako napadnuta devojčica pljujre krv. Na kraju 3-minutnog videa vidi se i jedan mladić koji još dva puta svom snagom udara devojčicu u glavu. Iste večeri sestra nesrećne 15-godišnjakinje je prijavila ceo slučaj policiji. Devojčica je prebačena u bolnicu gde su joj konstatovane teške povrede glave zadobijene tokom ovog brutalnog napada. Lekari su utvrdili da joj je vilica slomljena na dva mesta.

Samo nekoliko sati nakon ovog prebijanja, video koji je postavljen na fejsbuku zabeležio je čak 1.2 miliona pregleda kao i osudu i bes velikog broja građana. Policija je ubrzo uspeli da identifikuju šest osumnjičenih među kojima je 15-godišnju devojčica iz Donje Austrije, šesnaestogodišnja Ekvadorka koji živi u okrugu Genserndorf, jedna devojčica (16) iz Beča i azilant (16) iz Čečenije koji živi u Beču koji se u subotu sam predao policiji. Prema policijskom saopštenju reč je o grupi tinejdžera iz donjeaustrijskog grada Tuln koji su od ranije poznati policiji po sličnim nasilničkim prestupima.

Prema rečima portparola policije Ajdenbergera je saslušala žrtvu i napadače i učesnici ovog brutalnog napada će svakako biti krivično gonjeni.Internetom kruži ogroman broj osuđujućih komentara , među kojima se može naći i komentar Austrijskog kancelara Kerna, u kome on kategorički osuđuje brutalni napad i navodi da svi stanovnici Austrije bez obzira na veru pripadnost i poreklo imaju jednaka prava i uživaju jednaku zaštitu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja