ZA KRAJ GODINE: Austrija odlaže ponovljanje predsedničkih izbora za 4. decembar
Foto: Reuter, 27.12.2015

Odlaganje

ZA KRAJ GODINE: Austrija odlaže ponovljanje predsedničkih izbora za 4. decembar

Austrija -

Predsednički izbori u Austriji biće doržani 4. decembra, saglasili su se danas šefovi polsaničkih klubova u austrijskom parlamentu.Izbori su, kakao je prethodno bilo najavljeno, trebalo je da se održe 2. oktobra, a odlažu se zbog neispravnog glasačkog materijala.

Šefovi poslaničkih klubova u austrijskom parlamentu saglasili su se na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Volfgangom Sobotkom da termin ponovljenog drugog kruga predsedničkih izbora bude 4. decembar.

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Austrije Andreas Ssider i šef kluba "Tim Stronah" Robert Lugar rekli su novinarima nakon sednice da je dogovoren 4. decembar iz organizacionih i tehničkih razloga, jer raniji termin ne bi bilo moguće o realizovati.

Sobotka se svima izvinio (Foto: Reuters)
Sobotka se svima izvinio (Foto: Reuters)

Sobotka je, na konferenciji za novinare, ranije danas saopštio da će zamoliti austrijski parlament da odloži izbore koji su bili zakazani za 2. oktobar, jer štamparija koja je izradila izborni materijal nije obezbedila kvalitetan lepak za koverte u koje se stavljaju glasački listići.

Austrijske televizijske stanice su već odložile planirane TV duele.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track