ŽELEO DA BUDE ŽENA: Pobegao iz Turske, ali ga ubili u Beču!
Foto: Printscreen Krone.at

Ubistvo u Otakringu

ŽELEO DA BUDE ŽENA: Pobegao iz Turske, ali ga ubili u Beču!

Austrija -
Transseksualac Hande Ö (35) se preselila u Beč gde je podnela zahtev za azilom u Austriji, ali je nađena zadavljena u svom stanu

BEČ - Istragom ubistva u bečkoj opštini Otakring otkriveno je da je žrtva turskog porekla, Hande Ö (35), za koju se velovalo da je muškarac zapravo transseksualac.

Njen leš je pronađen pre tri dana, u stanju raspadanja, otprilike dve nedelje posle smrti, utvrdili su patolozi. Obdukcija je pokazala da je reč o ubistvu i da je Hande ubijena davljenjem. Austrijski mediji sada pišu o žrtvi kao o njoj", jer je Hande je bila transseksualac, zbog čega je i napustila rodnu Tursku. U domovini ona je zbog svog načina života imala mnogo problema i suočavala se sa prezirom i pretnjama. To je bio razlog njenog preseljenja u Beč gde je podnela zahtev za azilom u Austriji.

Međutim, ubijena je u stančiću u ulici Hajmerlgase (Haymerlgasse) u Otakringu (Ottakring), 16. bečkoj opštini, u kojoj već decenijama većinom žive doseljenici iz Turske i Srbije.

Patrik Majerhofer (Patrick Meierhofer), jedan od portparola bečke policije, izjavio je da istražitelji intenzivno traga za ubicom i ispituje ljude iz žrtvinog okruženja.Međutim , priznaje da istražni organi imaju trenutno malo toga od čega bi mogli da započnu i ozbiljniju potragu za ubicom. Kriminalistički tehničari ponovo su se vratili na mesto zločina u stan žrtve, u potrazi za novim tragovima koji bi mogli da ih dovedu do ubice.

Jedna od poznanica ubijene kaže da je Hande izgledala graciozno, veoma ženstveno, i da je "bila veoma lepa žena". Austrijski Kurir izveštava da se Hande "aktivno zalagala za prava transseksualnih i transdžender lica".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track