ZLOČIN NOVOPAZARCA ŠOKIRAO AUSTRIJU: Htela da pobegne iz pakla, a muž iskasapio i nju i sestru
Foto: Printscreen Krone.at/Heinz Weeber, Ubica žene I Svastike

Dvostruko ubistvo u Štajerskoj

ZLOČIN NOVOPAZARCA ŠOKIRAO AUSTRIJU: Htela da pobegne iz pakla, a muž iskasapio i nju i sestru

Austrija -
KAPFENBERG - Rafet R. (33), državljanin Srbije koji je u Austriji ubio suprugu Enisu (30) i njenu sestru Nezihu (29) tokom saslušanja je plakao i čak tvrdio da nije znao da je ubio i svastiku

On se od utorka nalazi u zatvoru Grac-Jakomini. Prema izjavi policijue Rafet, koji je rodom iz Ribarića, sela udaljenog tridesetak kilometara od Novog Pazara izjavio je na saslušanju da se ne seća svega što se desilo tog kobnog dana,već samo fragmenata.

„Tokom ispitivanja Rafet se branio da se ne seća detalja, jer je konzumirao alkohol i droge“ kaže inspektor Anton Kiesl. Rafet je izjavio da je samo želeo da razgovara sa suprugom jer ga je blokirala na društvenim mrežama i nije mu odgovarala na pozive. Takože je priznao da je nekoliko puta tukao suprugu i da je to bio razlog što ga je napustila.

Par se venčao 2004. godine a iz Srbije su došli u Austriju, tačnije u Kapfenbergu 2007. godine, jer im je tu živela rodbina. Enisa je godinama trpela nasilje i preku narav supruga, da bi pre desetak dana konačno odlučila da ga napusti i razvede se. Sa svoje troje dece, sinom (11) i ćerkama od 10 i 4 godine, potražila je utočište kod rođaka.

Kako je muž nastavio da je proganja i preti ona je u ponedeljak odlučila da ga prijavi policiji, potvrdio je istražitelj. Enisa je pozvala policiju i želela da razgovara sa jednim policajcem, ali pošto on tada nije bio dostupan, posavetovli su je da lično dođe u stanicu policije.

Nesrećna žena je krenula oko 13 sati u policiju, zajedno sa sestrom, koja je pošla sa njom da joj pruži podršku.Rafet koji je video parkiran automobil svoje supruge i sakrio se u grmlje gde je čekao u zasedi. Kad su se nesrećne žene pojavile on ih je na sred ulice, ispred supermarketa izbo lovačkim nožem. On ih je dok su ležale polumrtve na ulici šutirao i gazio.

Obduksijom je utvrženo da Enisa ima devet ubodnih rana u predelu glave i grudi, a svastika je ubodena tri puta. U ovom krvavom piru pomahnitalog Rafeta povređena su i dvojica muškaraca od 70 i 49 godina koja su pokušala da pomognu nesretnim ženama.

Braća ubice se izvinila

Braća ubice su se u njegovo ime izvinila porodici ubijenih sestara. Petero dece od dve sestre smeštena su kod dede i babe. Socijalna služba će se pobrinuti za porodicu, izjavila je Doris Kampus (SPÖ) iz kancelarije socijalne službe. Radnici kriznog štaba takođe stoje porodici na raspolaganju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track