SRBIN UBIJEN U PARIZU: Napadač ga ubo šrafcigerom u glavu
Foto: Kurir Štampano

Uhapšen ubica: Brutalan zločin u Francuskoj

SRBIN UBIJEN U PARIZU: Napadač ga ubo šrafcigerom u glavu

Crna Hronika -
Ne zna se motiv: Davidu Ivkoviću (24) napadač prišao s leđa u parku u Sen Deniju. Mladić krenuo po majku u radnju da joj pomogne s namirnicama

BEOGRAD - David Ivković (24), mladić srpskog porekla rođen u Francuskoj, ubijen je u ponedeljak u Parizu. Napadač ga je presreo u parku u Sen Deniju i ubo ga šrafcigerom u glavu. Teško povređeni Ivković sledećeg dana je umro u bolnici, a napadač je priveden ubrzo posle zločina. Davidovi rođaci kažu da je bio miran i pošten mladić, i da im nije jasno zbog čega je ubijen.Bio jedinac- David je u ponedeljak krenuo da se nađe s majkom. Ona je posle posla planirala da svrati u prodavnicu i kupi namirnice, a David je trebalo da joj pomogne da ih zajedno odnesu kući. Išao je kroz park kad mu je napadač prišao s leđa. Ubo ga je šrafcigerom u glavu - kaže Davidov stric Bora Ivković.Prolaznici su videli krvavog mladića kako leži u parku i pozvali Hitnu pomoć.- David je prevezen u bolnicu, ali povreda je bila teška. Pao je u komu... Zbog ozbiljnosti povreda prebačen je u drugu kliniku, u „Salpetrijer“ u Parizu, gde je, nažalost, preminuo. Šrafciger mu je, kako sam razumeo, oštetio veliki deo mozga jer je udarac bio jak. Lekari su od samog početka pričali da je u izuzetno teškom stanju - priča očajni čovek.Kako kaže, Davidovi roditelji su u šoku i ne mogu da se pomire sa činjenicom da njihovog sina više nema.- David im je bio jedinac, gledali su u njega kao u boga. Bio je miran, tih i fino vaspitan. Nikad se nije potukao ili svađao s društvom. Završio je školu i svi smo čekali i radovali se trenutku kad ćemo ga oženiti. A sad ga više nema... Tuga do neba - plačući priča stric Bora.Radio u „Pežou“Pokušali smo da stupimo u kontakt i s roditeljima ubijenog Davida, ali oni nisu odgovarali na naše pozive.- Nemaju snage da pričaju o tragediji. Ni oni ne znaju šta se tačno dogodilo - kaže Ivković, dodajući da je Ivković radio u fabrici automobila „Pežo“.

Revoltirani rođakTATON DIGAO NA NOGE FRANCUSKU,A ZA DAVIDOVU SMRT SE NE ZNASaša Đorđević, rođak ubijenog mladića, kaže da je u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila, ali i zbog toga što u Srbiji niko nije čuo za ovo brutalno ubistvo.- Kad je ubijen Bris Taton u Beogradu, cela Francuska se digla na noge, a mi i ne znamo kada naša deca stradaju u njihovoj zemlji. David nije bio navijač, bio je pošten i dobar mladić, a ubijen je u cvetu mladosti, na pravdi boga - kaže Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track