ISPOVEST ČLANICE PINK PANTERA (2 DEO): U zatvoru nisam ni jela ni spavala 24 sata!

Srpski Robin Hud

ISPOVEST ČLANICE PINK PANTERA (2 DEO): U zatvoru nisam ni jela ni spavala 24 sata!

Crna Hronika -

Bivšu košarkašicu Crvene zvezde Oliveru Ćirković očekuje suđenje za bekstvo iz zatvora u Grčkoj, gde izdržava kaznu od 12 godina zbog pljački

Članica međunarodnog ogranka ozloglašene grupe „Pink Panter“ i bivša košarkašica Crvene zvezde Olivera Ćirković, koja zbog krađa robija u Grčkoj, tvrdi da je zatvor tužno mesto jer se u njemu živi isključivo od nade.U potresnoj knjizi „Pink Panter - Moja zatvorska ispovest“, u izdanju „Lagune“, žena osuđena na 12 godina za organizovani kriminal, teške krađe i oružane pljačke kaže da su joj prva dva meseca u ćeliji bila najteža u životu.

- Nisam jela, nisam spavala, 24 sata sam mislila na sina, koji se dotle nije odvajao od mene. Njegova škola, njegova košarka, moj zatvor... Umirala sam od straha šta će biti s njim. Grčki sudovi su strogi, a kazne izuzetno visoke. Čuda se ovde retko dešavaju, a izvesna je samo nada da će se čudo dogoditi baš tebi - napisala je Olivera pošto je smeštena u zatvor „Koridolos“, iz kog je spektakularno pobegla, zbog čega je čeka sudski proces pred grčkim pravosuđem.Zatvorski daniTo mesto opasano zidinama, u kom je dane provodila s drugim osuđenicama, opisuje kao instituciju u kojoj nikad nema mira i gde se ne zna šta nosi dan, a šta noć.- Smeštena sam u sobi u kojoj je 26 žena. Urliču i danju i noću. Puše jedna drugoj nad glavom i puštaju muziku do maksimuma. Svađa zbog prozora, stolice, stola, na svakodnevnom je programu, koji često ide i uz čupanje kose. Moj prvi utisak je da se nalazim u psihijatrijskoj ustanovi, a ne zatvoru. Veliki broj žena je psihički poremećen. Sede bespomoćne da bilo šta urade. Beskonačno su lenje i zainteresovane samo za ogovaranje. Ovo mesto je teško za borbene i jake, a kamoli za bolesne. Zatvor je mesto gde živi siromaštvo. Žalim ih. Većina ima decu, a to je jedno stravično teško iskustvo. Većina njih iskreno i duboko tuguje. Nepoverljive su, u svakom trenutku očekuju nekakvu podlost od one kraj sebe. Ta bol ne može da se opiše, ona mora se proživi da bi se razumela - piše Olivera.SuđenjeNa suđenju pred grčkim sudom od desetoro optuženih, mahom Srba, sedmoro je proglašeno krivim i osuđeno na kazne od sedam do 24 godine. Oliverin emotivni partner Dragan G. (34) dobio je najveću kaznu od svih optuženih - 24 godine zatvora, zbog optužbi i za ubistvo policajca. To joj je posebno teško palo.- O Draganu su pričali kao da je ratni zločinac. Bili su prezadovoljni rezultatima svoje istrage, iako ja još nisam bila sigurna zbog čega meni nisu posvećivali takvu medijsku pažnju. Iako mi nisu pridavali nikakav značaj, obradovali su mi se. Uz pomoć mog imena i njihovog fantaziranja ponovo će narednih meseci dobiti veće činove.Grčki sud je utvrdio da je grupa učestvovala u 1.666 pljački, među kojima je zlatara u Atini, iz koje su odneli nakit i satove od oko milion evra, dok su iz zlatara na Rodosu i Santoriniju odneli plen od oko 3,5 miliona evra, a njihova mete bile su grčka kraljica tepiha Despina Moiraraki, kao i prodavnice „Hugo Bosa“ u Glifadi i na desetine poznatih TV lica i dizajnerskih radnji. Lider grupe Slobodan Bogdanović osuđen je na 16 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track