TUGA U DRENOVCU KOD KNJAŽEVCA: Uz lelek i trubače sahranjena Irena Cvetković (31)
Foto: Dragan Ilić

Muž je izbo kuhinjskim nožem

TUGA U DRENOVCU KOD KNJAŽEVCA: Uz lelek i trubače sahranjena Irena Cvetković (31)

Crna Hronika -

KNJAŽEVAC - Irena Cvetković (31) koju je sa nekoliko uboda kuhinjskim nožem u petak uveče ubio njen suprug Dejan sahranjena je danas na groblju u Minićevu.

Posle obdukcije njeno telo prebačeno je u rodni dom kod majke u selo Vitkovac.

Posle opela u kući telo je izneseno uz zvuke posmrtmnog marša pleh muzike. Uprkos vrućini od preko 30 stepeni Celzijusovih, od rodne kuće 3 kometara do Minićeva,formirana je kolona od više stotina žitelja knjaževačkog kraja koji su došli da Irenu otprate do večene kuće.

HOROR KOD KNJAŽEVCA Zaklao ženu: Sine, moram da te ostavim bez majke!

Kroz Minićevo,kovčeg su u posmmrtnoj povorci pratili, trubači svirajući ,,Svilen konac,, Za kovčegom su bili najmiliji, majka Mirjana, brat Ivan i jedanaestogodišnji sin. Kolona je prošla kroz varoš uz lelek i svirku trubača a svi meštani uz put izašli su na ulici da mladu ženu otprate sa suzama.

Dejan Cvetković (43) iz Drenovca kod Knjaževca, poznat kao Mendoza i Menda, saslušan je u Višem tužilaštvu i pred sudijom za predhodni postupak u Zaječaru, gde mu je određen pritvor do 30 dana zbog osnova sumnje da je u u porodičnoj kući u Drenovcu ubio svoju suprugu Irenu Cvetković (31) sa više uboda nožem.

- Cvetković je već na saslušanju u policiji priznao zločin a pred tužioceim i sudijom potanko je objasnio i motiv. Kad je saznao da supruga hoće da se razvede i napusti ga, Cvetković je,kako je naveo, danima razmišljao o zločinu i rešio da to realizuje kad izađe iz bolnice u Zaječaru gde je na svoj zahtev smešten navodno zbog suicidnih ideja.

U petak je izašao iz bolnice i pošrio u selo da relaizuje svoju zamisao,kaže sagovornik iz istrage.

Sagovornik navodi da je Cvetković posle zločina, pred komšijama fingirao samoubistvo,navodno sečenjem vena.Bile su to više ogrebotine nego zarezi noža,što potvrdjuje da je to samo izrežiran pokušaj za kasnije pravdanje pred sudom,navodi sagovornik.

Posle ,,predstave,, u dvorištu pred komšijama,Cvetković je seo pred kuću gde je sačekao policiju i predao se.

Znanac policije

Cvetković u knjaževačkom kraju poznat kao kockar sa velikim dugovima. Na kocki je izgubio traktor,automobil, poljoprivredni kredit. Policiji je međutim poznat kao kriminalac više puta hapšen iosuđivan zbog krađa. Oni koji koji ga dobro poznaju tvrde da je krao i u Italiji.Iz italije se vratio sa invalidskom penzijom koju je dobio posle prvih znakova Parkinsonove bolesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track