TUGA U NAKOVU: Stotine plakale na sahrani Jovane Jočić, devojke koju je ubila struja u kupatilu
Foto: Saša Urošev

TUGA U NAKOVU: Stotine plakale na sahrani Jovane Jočić, devojke koju je ubila struja u kupatilu

Crna Hronika -

KIKINDA - Jovanu Jočić ( 27) iz Nakova kod Kikinde, danas je do njene večne kuće ispratilo oko 2.000 ljudi.

Nesrećna trgovkinja i majka četvorogodišnje devojčice, tragično je izgubila život u porodičnom domu u Nakovu, u kom je živela s roditeljima i ćerkicom.

Tragedija kakva se u ovom delu Banata ne pamti, dogodila se u noći između subote i nedelje. Jovana je u kupatilu stradala od strujnog udara.

Skoro svi meštani ovog pograničnog sela, na samoj srpsko-rumunskoj granici, Jovanini drugari iz zabavišta i osnovne škole, ali i oni sa kojima je pohađala srednju školu u Kikindi, došli su da podele bol sa njenim neutešnim roditeljima Jovanom i Draganom Rosić, sestrom Marijom i najbližom rodbinom.

U kilometarskoj koloni do groblja, ljudi su sa suzama u očima koračali, a među njima su bile i Jovanine koleginice i kolege sa posla.

Foto: S.U.
Foto: S.U.

Pre nego što je kovčeg položen u raku, jedna žena se onesvestila. Sahrani je prisustvovao i Jovanin bivši suprug Marko, njegova majka i brat:

- Jesu se Jovana i Marko razišli, ali se nisu sudski razveli. Ostali su u dobrim odnosima. Marko je, inače, redovno brinuo o ćerki. Devojčica je i za vikend bila kod njega u Kikindi, kad se dogodila tragedija. Velika je nesreća što je devojčica izgubila majku. Kako li je njoj? - kroz suze se upitao jedan od suseda unesrećene porodice Rosić.

Foto: S.U.
Foto: S.U.

Niko od komšija ove čestite porodice još ne može da poveruje da više nikada neće videti Jovanu, koju su svi zvali Joja:

- A kako su samo pre nekoliko dana Joja i njeni roditelji bili srećni. Proslavili su rođene unučeta koje su dobili od starije ćerke Marije. Jadni ljudi. Zanemeli su od bola - govorili su meštani Nakova.

Foto: S.U.
Foto: S.U.

Za istražne organe, kako saznajemo, nema nikakvih sumnjivih okolnosti. Jovana je poginula od strujnog udara, koji ju je usmrtio čim je pustila vodu. Uzrok nesreće, najverovatnije, je neispravna električna instalacija. Komšije su uoči sahrane pričale da je u Jovaninoj staroj roditeljskoj kući pre tridesetak godina izbio požar, i da se tada sumnjalo da je vatrenu stihiju prouzrokovala struja.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track