icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

KONAČNO ISTINA O UBISTVU GARDISTA: Razoružali ih pa IZREŠETALI, novo veštačenje

Jakovljević i Milovanović ipak ubijeni

KONAČNO ISTINA O UBISTVU GARDISTA: Razoružali ih pa IZREŠETALI, novo veštačenje

Crna Hronika

Zvanična verzija smrti vojnika u skladištu "Karaš" na Topčideru pada u vodu! Veštačenje pokazuje da je gardiste ubila treća osoba!

Dopuna forenzičkog nalaza u „slučaju Topčider“ nepobitno pokazuje da je vojnike Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića razoružala i ubila treća osoba! Ovim je još jednom pobijena zvanična verzija vojnih istražnih organa, po kojoj je vojnik Jakovljević ubio kolegu Milovanovića, a potom izvršio samoubistvo.


Dopunom nalaza Centra za forenzička ispitivanja u Novom Sadu iz decembra 2016, koji je radio 3D forenzičku analizu, odgovoreno je na pitanja i dileme o zaglavljivanju metka u pušci pokojnog Milovanovića i o čauri broj 23, koja je pogodila Jakovljevića. Odgovori ukazuju na to da su vojnici ubijeni.


Nenad Šipka, direktor Centra, kaže da njihova rekonstrukcija „matematički, naučno, stručno i pravno pokazuje da je vojnike ubila treća osoba“.- Položaj čaure označene kao trag broj 23 ukazuje da ona nije mogla dospeti na mesto na kome je nađena da je vojnik Jakovljević pucao u sebe kratkim rafalom. Ona je mogla da dospe na tu poziciju jedino ako je treća osoba ispalila projektil. Takođe, barutne čestice nađene na Jakovljevićevoj uniformi ukazuju na to da je u njega pucano sa udaljenosti od 10 centimetara do jednog metra - kaže Šipka.

Novi dokaz,opasač ubijenog gardiste
Novi dokaz,opasač ubijenog gardiste


Inscenirali i čaure

Dopunski nalaz se bavio i do sada neobjavljivanim tragovima nađenim oko tela pokojnog gardiste Dražena Milovanovića, a Šipka objašnjava da se može zaključiti da je treća osoba inscenirala čaure koje su nađene oko tela.Prema zvaničnoj rekonstrukciji vojne istrage, Milovanović uzima pušku koja je pored njega i kratkim rafalima puca u vazduh, dozivajući u pomoć, sve dok puška ne zakoči i dok se čaura ne zaglavi u cevi, posle čega ispušta pušku iz ruku. Puška je nameštena za pojedinačnu paljbu.Šipka postavlja pitanje kako je onda moguće da je Milovanović prethodno iz puške pucao rafalnom paljbom.

Otkrivene nelogičnosti

- Puška je zatečena sa čaurom u cevi i metkom u okviru puške. Pored Milovanovićevog tela nađena su dva okvira - jedan sa 30 metaka, jedan sa 15. Prema navedenom, vojnik Milovanović puca kratkim rafalima i ispaljuje 13 metaka, vadi okvir sa 17 metaka, vadi dva metka iz tog okvira i prebacuje ih u prazan okvir, vraća u pušku okvir sa dva metka, ispaljuje jedan metak iz okvira, čaura mu se zaglavljuje, vraća regulator paljbe na pojedinačno i ispušta pušku. I to sve radi smrtno ranjen. To je nemoguće - tvrdi Šipka i dodaje da je Milovanović pogođen u kičmu i ruku i da sa takvim povredama nije mogao ni da puca, ni da menja okvire.

 

Forenzicki izvestaj o ubistvu vojnika u Topcideru

Advokat Predrag Savić

 

Ovo je dokaz da su ubijeni

Predrag Savić, jedan od advokata porodica žrtava, kaže da je dopuna forenzičkih nalaza nedvosmisleno pokazuje da je zvanična verzija o ubistvu i samoubistvu gardista fingirana i montirana:- Ovo je dokaz da su vojnici razoružani i ubijeni. Postavlja se pitanje ko ih je razoružao i ubio i zašto. Mi ne odbacujemo nijednu teoriju, kojih je mnogo. Nadamo se da će istraga suziti mogućnosti motiva. Tu nedostaje još mnogo informacija.

 

Porodice Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića traže nalogodavca

 

Kome su smetala naša deca pa ih pobiše?

Janko Jakovljević, otac pokojnog Dragana Jakovljevića, kaže da je žalosno i sramotno to što je 12 godina čekao nečiju volju.
- Od samog početka smo znali da su deca pobijena. Sada treba otkriti kome su deca smetala i zbog čega, kao i ko je nalogodavac svega toga. Nadam se da će se to isterati do kraja. Zahvalan sam premijeru Vučiću što je pokrenuo da se konačno dođe do istine i što smo zahvaljujući tome došli do činjenice da su Dragan i Dražen ubijeni, a što smo mi shvatili još pre 12 godina kada smo videli njihova tela - rekao je Jakovljević.

I Petar Milovanović, otac Dražena, kaže da su porodice znale da zvanična verzija nije tačna.- Živim za to da saznam pravu istinu i ne znam zbog čega se odugovlačilo sa tim. Nadam se da će onwa jednog dana izaći na videlo - kaže Milovanović.

 

 

 

Kurir
Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...