KORUPCIJA U NIŠU: Naprednjak ukrao tri miliona dinara?!
Foto: M.M.

UHAPŠEN FUNKCIONER SNS IZ NIŠA

KORUPCIJA U NIŠU: Naprednjak ukrao tri miliona dinara?!

Crna Hronika -

Boban Džunić (49), bivši predsednik opštine Palilula u Nišu i direktor niške „Elektrodistribucije“, sumnjiči se za malverzacije u opštinskom budžetu

foto: M.M.

NIŠ - Visoki funkcioner SNS Boban Džunić (49), bivši predsednik Gradske opštine Palilula u Nišu i direktor niške „Elektrodistribucije“, uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službene isprave proneverio tri miliona dinara.

Hapšenje Džunića je deo akcije MUP „Signal“, u kojoj je uhapšeno 79 osoba zbog raznih vrsta kriminala.

Džunić se sumnjiči da je tokom 2013. i 2014. godine uzeo 2.930.000 dinara na ime izrade promotivnog materijala za projekat koji nikada nije izrađen ni isporučen.

Namešteni tender

Kad je policija počela istragu o malverzacijama, pritisnuti dokazima, Džunićevi saradnici su tražili nagodbu s tužiocem.

- Džunić je, prema tvrdnji svedoka, krajem 2013. godine pozvao dva saradnika iz opštine i naredio im da pronađu štampariju koja bi se pro forme javila na tender za izradu reklamno-propagandnog materijala u međunarodnom projektu „Living Green“. Naređenje je glasilo da štampanja neće biti, već da samo treba da se operu pare. Praktično, štamparija samo treba da se javi na namešteni tender, uzme „posao“ i Džinićevim saradnicima vrati novac u kešu - navodi izvor Kurira.

Opština je odmah isplatila novac, ali povraćaj keša je išao sporo jer štamparija nije mogla tako brzo da opere pare.

- Džunić je bio nervozan i zahtevao je da keš obezbedimo što pre, pa smo angažovali i jednu firmu. Štamparija je uplatila preostalih 1. 800.000 dinara, a nama keš. Novac smo uzeli i predali Džuniću. Morali smo to da uradimo jer nas je ucenjivao - rekao je u istrazi jedan od Džinićevih saradnika.

foto: M.M.

Uhapšeno troje iz EPS

U okviru iste akcije uhapšeno je i troje radnika niškog ogranka EPS, zbog zloupotrebe položaja u pokušaju i falsifikovanja službene isprave.

Pogodan trenutak

PRIVEDEN TEK POSLE IZBORA

Priča o Džunićevim mahinacijama odavno je procurila u javnost i bilo je pitanje dana kad će biti uhapšen.

- Čekalo se samo da prođu predsedničku izbori, a potom stave lisice na ruke perjanici SNS, uz obrazloženje da nema nedodirljivih, što je juče i učinjeno - kaže naš sagovornik.

Boban Džunić bio je predsednik opštine Palilula od 2012. do 2016, kad je postavljen na mesto direktora „Elektrodistribucije“ u Nišu, sa kog je smenjen u maju. Široj javnosti postao je poznat u vreme štrajka advokata, kad je jedini među njima nastavio da radi. Voleo je da se slika sa čelnicima vlasti i prvacima SNS.

Kurir / R. R - M. M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track