DETALJI ZLOČINA KOJI JE UŽASNUO SRBIJU: Polomio joj je mobilni, opalio dva šamara, a onda uzeo gvozdenu šipku...
Foto: M.M.

Monstruozno

DETALJI ZLOČINA KOJI JE UŽASNUO SRBIJU: Polomio joj je mobilni, opalio dva šamara, a onda uzeo gvozdenu šipku...

Crna Hronika -

Pred Velikim većem Višeg suda u Nišu nastavljeno suđenje Goranu Živkoviću (53) iz Medoševca za teško ubistvo supruge Jasmine (48)

Ubio sam ženu koju sam voleo više od života i koja mi je rodila dva sina – rekao je Goran Živković pred Velikim većem kojim je predsedavala sudija Milica Grujić.

– Još ne mogu da shvatim šta sam uradio. Teško mi je i ne mogu da spavam. Ne znam šta mi se desilo kobne noći. Ne slažem se u potpunosti sa optužnicom jer mislim da Više javno tužilaštvo nije adekvatno prenelo moje reči tokom ispitivanja.

Zamenik Višeg javnog tužioca u Nišu pročitao je optužnicu Goranu Živković (53) iz Medoševca, okrivljenom za teško ubistvo supruge Jasmine. u ranim jutarnjim časovima 3. oktobra 2016. godine u porodičnoj kući u Medoševcu.

Goran je Jasmini smrskao lobanju sa 16 udaraca gvozdenom šipkom.

Živković je optužen za teško ubistvo počinjeno iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda, zbog čega mu preti najstroža kazna od 40 godina zatvora.

Uzrok nezapamćenog zločina u Medoševcu je, po navodima optužnice, Goranova patološka ljubomora. Živković je posumnjao da je Jasmina u više navrata pričala telefonom sa svojim, navodnim, ljubavnikom.

Najpre je polomio njen mobilni telefon, a potom joj je udario dva šamara. U hodniku kuće Goran je pronašao gvozdenu šipku kojom je usmrtio suprugu. Jasmina je zadobila višestruke otvorene prelome kostiju lobanje sa povredom mozga, usleg čega je preminula na licu mesta.

Da bi prikrio zločin, Goran je šipku bacio u septičku jamu u dvorištu, uklonio tragove krvi sa sebe, a zatim ispreturao kuću. Komšiji Ljubiši Mirkoviću, koji se prvi odazvao na njegove pozive u pomoć, Živković je rekao da su bili žrtve napada i pljačke.

Čak je u više navrata namerno glavom udario u futer pokušavajući da zadobijene povrede predstavi kao delo nepoznatih pljačkaša. Policija je analizirajući tragove posumnjala u Živkovićev iskaz. Nakon pronalaska metalne šipke i suočen sa neoborivim dokazima, Goran je policiji priznao zločin.

Nastavak suđenja Goranu Živkoviću zakazano je za 12. jul. Tada će biti saslušani sinovi ubice i pokojne Jasmine Živković.

ŠOKIRALE RUŽNE REČI

Sudsko veće, ali i prisutne u sudnici, šokirale su ružne reči koje je koristio optuženi tokom iskaza, ali i pojedini delovi njegovog iskaza.

- Sećam se samo prvog udarca koji sam joj zadao, rekao je Živković.

- Takođe, ističem da nisam planirao ubistvo. Da jesam, ubio bih Jasminu u Sloveniji gde su blaže kazne i bolji uslovi u zatvoru.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Radikalizovan štrajk u Goši, blokirana Železnička stanica u Smederevskoj Palanci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja