RODITELJI NE ZNAJU DA IM JE SIN POGINUO: Bračni par iz Srbije još u komi posle saobračajne nesreće u Bugarskoj
Foto: Printsceen/FB

Tuga do neba

RODITELJI NE ZNAJU DA IM JE SIN POGINUO: Bračni par iz Srbije još u komi posle saobračajne nesreće u Bugarskoj

Crna Hronika -

Ištvan je odlučio da sa porodicom otputuje u Grčku preko Bugarske kako bi izbegli gužvu u Makedoniji. Kako smo saznali, nesreća se dogodila tako što su uleteli u "makaze". Oboje su u komi i ne znaju da im je sin poginuo...

Ovako priča Janoš Makša, stric Ištvana Makše, koji je sa suprugom i dvojicom sinova doživeo tešku saobraćajnu nesreću u Bugarskoj. U udesu je poginuo četrnaestogodišnji Miloš, dok su dečakovi roditelji Ištvan i Dravka Dada zadobili teške telesne povrede. Njihov najmlađi sin, petogodišnji Marko, prošao je sa lakšim povredama.

Za "saobraćajku" koju je u nedelju kod Blagoevgrada, nedaleko od grčke granice, doživela porodica iz Vrbasa, njihova rodbina saznala je tek uveče.

- Na dnu ekrana videli smo da ide vest o nesreći u Bugarskoj, i da je poginuo dečak iz Srbije, ali nismo ni pomislili da bi to mogao biti naš Miloš. Ištvanovom ocu, mom rođenom bratu, policija je vest o tragediji saopštila u nedelju oko 23 sata - rekao je kroz plač Janoš Makša.

Prema informacijama kojima raspolaže porodica, Ištvan je doživeo teške unutrašnje povrede, a Dravka je zadobila prelom vratnih pršljenova i noge, kao i povredu kičme. Bračni par Makša ima i trećeg sina, Mihajla (17), učenika gimnazije u Vrbasu, koji zbog obaveza u školi nije putovao sa porodicom na letovanje.

Nastradali Ištvan bio je jedan od rukovodilaca u kompaniji "Grand kafa", a sad je zaposlen u predstavništvu slovenačke firme u Beočinu. Radnici te kompanije otputovali su u Blagoevgrad, gde su u bolnici zbrinuti povređeni članovi porodice Makša i odakle će, posredstvom Konzulata Bugarske u Nišu, biti dopremljeno i telo poginulog dečaka.

- Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo porodici našeg radnika Ištvana Makše iz Vrbasa, u ovim, za njih najtežim danima. Kolege su juče po podne otputovale u Bugarsku da dovedu kući petogodišnjeg Marka, koji je srećom, prošao samo sa lakšim povredama, blažim potresom mozga - rekli su u ponedeljak u firmi Paper pulp products iz Beočina, u kojoj je Ištvan zaposlen skoro godinu dana.

- Stalno smo kontaktu sa našim konzulom u Bugarskoj, ali i sa Ištvanovom porodicom - kaže jedan od njegovih kolega, dodajući da su u kolektivu svi kao jedna velika porodica.

Po pisanju bugarskih medija, najteže je povređena Dravka Makša, i ona je sa povredama vratnih pršljenova, čela i otvorenim prelomom noge prevezena u bolnicu "Pirogov" u Sofiji. Ištvan se sa višestrukim prelomima nalazi na odeljenju reanimacije Kliničkog centra u Blagoevgradu.

Predstavnici našeg konzulata u Bugarskoj u kontaktu su sa lekarima i medicinskim osobljem u bolnicama u Sofiji i u Blagoevgradu. Po rečima Aleksandra Stamatovića, konzula Srbije u Sofiji, operativno se pomaže da se što bolje organizuje nastavak lečenja naših teško povređenih državljana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track