SVEDOCI POTVRDILI: Vučić i Mali šutirali kordon!
Foto: Printscreen

NASTAVAK SUĐENJA ŽANDARMIMA

SVEDOCI POTVRDILI: Vučić i Mali šutirali kordon!

Crna Hronika -

Policajac precizirao „da su ti civili nogama udarali u štitove, a rukama u kacige i vizire žandarma“

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenje sedmorici pripadnika niškog odreda Žandarmerije, koji su optuženi da su tokom Parade ponosa pretukli Andreja Vučića i Predraga Malog, braću tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i gradonačelnika Siniše Malog, kao i dvojicu pripadnika Vojnobezbednosne agencije, septembra 2014.

Na jučerašnjem pretresu saslušani su dvojica policajaca iz Interventne jedinice Vladan Maksimović i Milomir Saković, koji su se našli na raskrsnici Birčaninove i Ulice Svetozara Markovića nekoliko trenutaka nakon što je došlo do incidenta.

Obojica su bila saglasna da su u trenutku kada su naišli videli četiri osobe kako napadaju kordon Žandarmerije, dok je Isaković tačno precizirao „da su ti civili nogama udarali u štitove, a rukama u kacige i vizire žandarma“. Svedoci su naveli i da su u trenutku kada su videli sukob bili koncentrisani na osobu u sivo-zelenoj majici, krvave glave, za koga se kasnije ispostavilo da je pripadnik VB.

- Čim je pokazao legitimaciju, sukob je okončan - navela su obojica svedoka, što su advokati žandarma ocenili kao potvrdu njihove odbrane.

Kurir / I. M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako bez kvalifikacija SNS kadar dobija direktorsku funkciju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track