UHAPŠEN NAČELNIK GRADSKE UPRAVE VALJEVO ZBOG MITA: Uhvaćen dok je pokušao da pobegne policiji
Foto: Marina Lopičić

Primopredaja novca obavljena u vozilu

UHAPŠEN NAČELNIK GRADSKE UPRAVE VALJEVO ZBOG MITA: Uhvaćen dok je pokušao da pobegne policiji

Crna Hronika -

VALJEVO- Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić (34), pokušao je da pobegne policiji prilikom noćašnjeg hapšenja.

On je uhapšen na Trgu Desanke Maksimović, kada je krenuo na privatnu proslavu u restoran „Zlatibor“.

Lisice na ruke stavljene su mu dok je primao novac od R.Đ., odgovornog lica SZTR “Fiskal“, koji mu je davao mito kao nadoknadu za sproveden postupak fiktivne javne nabavke. Kod obojice je pronađena veća svota novca.

Nezvanično saznajemo da je Vujić Subotić primio mito od nekoliko stotina hiljada dinara, dok se sumnja da je preostala suma novca, koja je pronađena kod R.Đ., bila namenjena drugoj osobi. Primopredaja novca je obavljena u vozilu u kome je bio R.Đ. Nakon što je uzeo mito, Vujić Subotić je krenuo ka restoranu „Zlatibor“, međutim, kada je video pripadnike policije da idu ka njemu, pokušao da pobegne sa lica mesta i to u prolaz pored nekadašnje zgrade Radio Valjeva, gde su mu i stavljene lisice na ruke.

Kako je saopštila policija, u noćašnjoj akciji je uhapšeno osam osoba, među njima troje zaposlenih u Gradskoj upravi. Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave.

( Kurir.rs/Patak online/Foto Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako bez kvalifikacija SNS kadar dobija direktorsku funkciju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track