POLICIJA DESET DANA KRILA UBISTVO: Vladimira razbojnici ubili i opljačkali!
Foto: Sladjana Stojanović

SKANDAL

POLICIJA DESET DANA KRILA UBISTVO: Vladimira razbojnici ubili i opljačkali!

Crna Hronika -

Vladimir Šumanovac (63), kog su razbojnici ubili i opljačkali, pronađen mrtav 12. juna u svom stanu, a tek juče procurila informacija o likvidaciji

NOVI SAD - Vladimir Šumanovac (63) pronađen je mrtav 12. juna u svom stanu Novom Sadu, a policija je više od deset dana krila da se to ubistvo dogodilo!

Tek juče je do novinara Kurira procurila informacija o stravičnom zločinu. Kako saznajemo, Šumanovac je brutalno ubijen tupim predmetom, a motiv je najverovatnije pljačka, jer je u stanu sve ispreturano.

Ubistvo se dogodilo u Ulici Vase Stajića, u Vladimirovom stanu, i zasad se ne zna pouzdano kada je nesrećni čovek ubijen.

foto: Sladjana Stojanović

Vrh MUP ćuti

- Komšije su mi rekle da se iz Vladimirovog stana oseća nepodnošljiv smrad i da su vrata otvorena. O Vladimiru malo znamo. Nije se družio s komšijama, video sam ga možda dva puta. On je živeo neki svoj život. Mislim da nikoga nema od rodbine - rekao nam je upravnik zgrade.

Nakon završene sudske obdukcije utvrđeno je da je Vladimir ubijen tupim predmetom.

- Do juče se za ovo ubistvo nije znalo jer je očigledno novosadska policija sa novim načelnikom Miloradom Šušnjićem na čelu htela da ga prikrije s obzirom na to da ubice i dalje nisu otkrivene. Nemoguće je da se ćuti zbog interesa istrage jer su stanari te zgrade znali šta se desilo, čak postoji i obaveštenje na vratima stana žrtve. Setimo se nedavne pucnjave u centru grada, počinioci još nisu uhapšeni - kaže sagovornik Kurira upućen u dešavanja.

Novosadski taksista svedoči o stanju u policiji u ovom gradu.

- Ovo je strašno šta se sve dešava otkad je došao novi načelnik. Zar vrh MUP to ne vidi? Samo 50 metara od mesta gde je nedavno bila pucnjava u kafiću „Petrus“ svakodnevni gosti su načelnik i krem novosadske policije, zajedno sa tužilaštvom. Oni misle da narod to ne vidi. Sve se vidi i zna, ali kome da se žalimo - kaže jedan od taksista koji je svakodnevno na stajalištu s kog se vidi ko ulazi i izlazi iz tog „elitnog“ lokala.

Odlaze najbolji

Da se čudne stvari dešavaju u novosadskoj policiji otkad je smenjen Siniša Radaković, a na njegovo mesto došao Šušnjić, dokaz je i da je u poslednjih mesec-dva ovu upravu, iz odeljenja za narkotike i krvne delikte, napustilo oko 15 inspektora.

- Otišli su nam najbolji operativci. I ovi što su ostali imaju u planu da odu. Niko ne može da izdrži da mu komanduje čovek koji je do juče „vodio policijske racije“. Poljuljani su međuljudski odnosi u policiji njegovim dolaskom - saznajemo od bivših inspektora.

Sramota za Novosađane

OTMIČARE HAPSILE KOLEGE IZ BEOGRADA

Novosadski inspektori kažu da bi imali mnogo šta loše da kažu o novom načelniku Šušnjiću i postave mu mnoga neugodna pitanja, recimo zašto je beogradska policija hapsila trojicu osumnjičenih za otmicu Gorana Cvijetića, i to tek deset dana nakon otmice. - Neka načelnik objasni ministru ili direktoru zašto ih nije uhapsio odmah kad su se videli na snimku kamere - dodaje razočarani inspektor koji je potpuno napustio policiju.

Kurir / Slađana Stojanović​​​​​​

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Policija obilazi preko pune linije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track