SESTRE DABOVIĆ PLAKALE SA BRATOM U SUDNICI: Emotivni susret na suđenju za kokain!
Foto: Privatna Arhiva, Dragana Udovičić

MILAN TVRDI DA NEMA VEZE SA DROGOM

SESTRE DABOVIĆ PLAKALE SA BRATOM U SUDNICI: Emotivni susret na suđenju za kokain!

Crna Hronika -

Košarkašice Ana i Milica Dabović pružile su podršku bratu, koji je juče tvrdio da nema nikakve veze sa kokainom koji je pronađen u automobilu za čijim volanom je uhapšen

BEOGRAD - Milan Dabović (30), rođeni brat košarkašica Ane i Milice Dabović, koji je u septembru prošle godine na Brankovom mostu uhapšen u „smartu“ sa 2,37 kilograma kokaina, izjavio je juče u Višem sudu u Beogradu da droga nije njegova i da je on naivno pristao da preveze prijatelju, čije ime nije želeo da otkrije, automobil od Zemuna do Vračara.

foto: Dragana Udovičić

Njegovo prvo iznošenje odbrane tokom postupka, koji je juče i završen, iz publike su pratile i njegove sestre.

Nije otkrio ime

- Moja mlađa sestra, evo je, sedi tu, imala je običaj da kaže: „Mićaga, ti si toliko dobar da nekada pomislim da si glup.“ U meni nema trunke lošeg, nisam takav rođen. Tražim poligraf da odgovorim da li sam ikada imao veze s drogom - rekao je Dabović. On dosad nije iznosio odbranu, ali je juče, iako su ga, kako je rekao, „advokati savetovali da to ne radi“, odlučio da ipak progovori.

foto: Dragana Udovičić

Sudija mu je objasnila da poligraf nije sredstvo dokazivanja i da previše čita novine i pitala ga da kaže ko je čovek čiji je auto, kako tvrdi, prevozio toga dana.

- Kako se zove taj moj drug, ne mogu da kažem. Moja porodica je dovoljno propatila. Ne želim da ih dodatno ugrožavam - rekao je bivši košarkaš.

foto: Dragana Udovičić

On je prethodno detaljno objasnio da je toga dana najpre otišao na piće sa košarkaškim trenerom Draganom Jakovljevićem, a potom nastavio s prijateljem.

- S njim se družima već pet godina. Zamolio me da ga ostavim u Zemunu, a da ja odvezem automobil do Mileševske, do njegove zgrade. Na Brankovom mostu sam čuo povike: „Otvaraj, policija.“ Izvukli su me napolje, onda ponovo doveli do gepeka, gde sam prvi put video te torbe - rekao je Dabović.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Završne reči

Na pitanje sudije da li govori o torbama koje su na sebi imale ambleme Olimpijskog komiteta, Dabović je odgovorio potvrdno.

- Sudija, bez obzira na ishod suđenja, molim vas da imate u vidu da sam uhapšen kada mi je ćerkica imala jedan mesec i 28 dana. Nisam je video. Ne mogu - rekao je Dabović i zaplakao zajedno sa sestrama.

foto: Dragana Udovičić

O policiji

TUKLI SU ME

Milan Dabović sudu se juče požalio i na ponašanje pripadnika SBPOK.

- Tražili su da potpišem izjavu koja nije bila moja. Kada sam odbio, udarali su me dok mi krv nije potekla iz nosa. Nisam znao svoja prava - rekao je juče Dabović u sudu.

Kurir / Jelena Spasić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kakva su pravila ponašanja na Vučićevoj inaguraciji i ko sve neće doći ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track