SKANDALOZNO PONAŠANJE POLICIJE! UŽASNUTI OTAC: Oteli su mi sina! MUP: Dođite sutra, radimo od 7.30!
Foto: Shutterstock

BIZARAN ODGOVOR INSPEKTORA NA PRIJAVU OTMICE DETETA

SKANDALOZNO PONAŠANJE POLICIJE! UŽASNUTI OTAC: Oteli su mi sina! MUP: Dođite sutra, radimo od 7.30!

Crna Hronika -

Zemunac V. D. tvrdi da su mu inspektori beogradske policije rekli da ne mogu tokom noći da lociraju dečakov telefon, jer operativci koji se time bave rade ujutru

BEOGRAD - Srednjoškolca M. D. (16) iz Zemuna pretukao je i oteo vršnjak zbog navodnog duga od hiljadu dinara, i to u trenutku dok je stajao s drugovima u parku u blizini svoje kuće!

Kako saznajemo, otmičar je, pored toga što je malteritirao i tukao žrtvu, pokušao i da natera dečaka da opljačka nekoga kako bi mu iste večeri vratio dug. Roditelji su otmicu prijavili policiji, ali je, srećom, otac preko dečakovih drugara uspeo da nekoliko sati kasnije pronađe lakše povređenog sina.

Potraga

Zabrinuti otac ispričao je juče za Kurir da je njegov sin iz kuće izašao oko 19 sati da se vidi s drugarima.

- Bili su u parku kad je otmičar došao do njega i tražio novac, i to s kamatom, pa je tako dug od 1.000 dinara narastao na 110 evra. Moj sin nije imao taj novac kod sebe i oni su ga naočigled drugih odveli. Da se nešto dešava, shvatili smo oko 21 sat, kad je trebalo da se vrati kući. Zvali smo ga telefonom da proverimo gde je, ali se on nije javljao - priča u dahu otac otetog maloletnika.

On dodaje da je oko 23 sata otišao u policijsku stanicu u Zemunu da prijavi nestanak deteta, ali da su ga odatle poslali u centralu policije na Bulevaru despota Stefana.

- Minuti su bili kao sati, a sati kao dani. Po dolasku u centralu, rekao sam inspektorima da telefon deteta zvoni i da verovatno mogu da ga lociraju. Oni su mi, međutim, kazali da ekipa koja to radi dolazi tek od 7.30 sati i da oni ne mogu ništa da urade. Fotografiju deteta iz telefona nisu hteli da uzmu, već su mi tražili da donesem papirnu - priča zgranuti V. D.

Pomoć prijatelja

On dodaje da je nakon toga odlučio da potragu pokrene sam.

- Odmah smo pustili informaciju na Fejsbuk i krenuli ulicama po Zemunu da ga tražimo. Ne znam koliko nas je njegovih drugara zvalo i navelo nam mesto gde su ga videli, ali čini mi se da smo na svako od njih kasnili za 15 minuta. Srećom, uspeli smo da ga nađemo oko dva sata ujutru. Video sam da je dobio batine, a dotukla me je njegova priča - objašnjava V. D.

Ekipa Kurira pokušala je da dobije i zvaničan komentar iz MUP na navode našeg sagovornika, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor ni na jedno pitanje.

Jeziva ispovest

TERAO GA DA KRADE

Oteti maloletnik je ocu ispričao šta se sve dogodilo.

- Otmičar mu je najpre oteo telefon, potom ga je nekoliko puta udario kolenom, ali i pesnicama, kako bi mog sina naterao da ide s njim i da opljačka za njega neki lokal ili neku osobu. Pljačkom bi trebalo da mu vrati dug. Lutali su i tražili pogodno mesto. Srećom, našao sam ga na vreme. Da sam slučaj prepustio policiji, ko zna šta bi bilo - objašnjava očajni otac.

Kurir / Jelena Rafailović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Policija obilazi preko pune linije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track