OBESIO SE POSLE ZLOSTAVLJANJA U KLADIONICI: Država se ruga mrtvom Draganu
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

POMEN ŽRTVI BRUTALNOG MUČENJA

OBESIO SE POSLE ZLOSTAVLJANJA U KLADIONICI: Država se ruga mrtvom Draganu

Crna Hronika -

Porodica Milošević danas će obići grob nesrećnog mladića, koji se ubio nakon mučkog prebijanja u kraljevačkoj kladionici, dok državne institucije i dalje kukavički ćute

KRALJEVO - Pre tačno 40 dana čitavu Srbiju potresla je vest o samoubistvu Dragana Miloševića (22) iz Kraljeva, koji je sebi oduzeo život nakon višegodišnje borbe s traumom koju je preživeo nakon što su ga u lokalnoj kladionici mučki pretukli Savo Pavlović (48) i Predrag Milošević (48).

Bio je fudbaler, a pre svega dobar drug, što je posvedočilo više od 200 njegovih prijatelja koji su prisustvovali sahrani. Nije bio spreman da se odbrani od ljudskog šljama, od dvojice ološa Save Pavlovića i Predraga Miloševića, koji su ga brutalno pretukli u jednoj kladionici u Kraljevu. Taj „junački“ podvig zabeležile su kamere kladionice, čiji je snimak zgrozio čitavu naciju.

Zoran Milošević, Draganov otac, koji od njegovog samoubistva štrajkuje ispred suda, za Kurir kaže da je najgore to što siledžije koje su mu uništile sina, koje imaju svoje porodice, ali i duplo više godina od Dragana, ni dan-danas nisu odgovarale.

- Mom detetu dajem četrdesetodnevni pomen. Ne prođe dan da ne odem na grob, a oni koji su odgovorni za njegovu smrt nijednog trenutka nisu odgovarali. Ima boga, a oni imaju porodice. Više od mesec dana tražim pravdu, svima sam se obraćao, ali niko za mene nije imao sluha. Oteraše mi dete u smrt i nikom ništa. Zvali su me ljudi iz celog sveta, niko od njih ne može da veruje u kakvoj državi živimo - rekao je Milošević.

Podsetimo, Kurir je u seriji istraživačkih tekstova o slučaju Dragana Miloševića utvrdio da je postupak protiv dvojice batinaša opstruiran više od tri godine. Svemu tome kumovalo je nesavesno postupanje postupajućeg zamenika osnovnog tužioca iz Kraljeva Selene Tapušković, ali i nadležnog suda.

Kuriru ni posle više od mesec dana nije odgovoreno da li će zbog nesavesnog postupanja odgovorni iz Osnovnog tužilaštva u Kraljevu biti kažnjeni.

foto: Privatna Arhiva

Bez komentara

ĆUTI I DRŽAVNO VEĆE TUŽILACA

Kurir je pre nekoliko nedelja poslao pitanja i Državnom veću tužilaca, odakle do danas nije upućen zvaničan odgovor da li je ta institucija upoznata sa slučajem Dragana Miloševića i nesavesnim postupanjem zamenika tužioca iz Kraljeva Selene Tapušković, koja je vodila istragu protiv tabadžija. Takođe je izostao i odgovor da li će DVT, u skladu sa svojim ovlašćenjima, reagovati na bilo koji način u ovom slučaju.

Kurir / Jelena Rafailović

STIDI SE, SRBIJO! KO ŠTITI SILEDŽIJE?: Muče dečaka dok ostali mirno gledaju (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track