SRBIJA POSTALA ZEMLJA KRIMINALA! MAFIJA JAČA OD DRŽAVE: Ubijaju se usred bela dana!
Foto: M. M.

Građani uplašeni za sopstvene živote

SRBIJA POSTALA ZEMLJA KRIMINALA! MAFIJA JAČA OD DRŽAVE: Ubijaju se usred bela dana!

Crna Hronika -

NIŠ - Srbija je u poslednje vreme postala leglo kriminalaca, koji sve manje prezaju od toga da se obračunavaju nasred ulice, u prisustvu građana pa čak i dece. Od početka godine više desetina ubistava dogodilo se u Subotici, Beogradu, Nišu i Novom Sadu na javnim mestima, a neke od likvidacija rešavane su čak i eksplozivnim napravama, zbog čega su stradali i nedužni građani.

Najčešći povodi za mafijaške obračune su borba za prevlast u trgovini narkoticima, kao i dugovi i neraščišćeni računi. Građani naše zemlje se sve manje osećaju bezbedni u svojim gradovima, pogotovo zato što većina tih slučajeva ubistava još uvek nije rešena.

foto: Nebojša Mandić

Tako je u oktobru prošle godine ubijen vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković (29), zvani Sale Mutavi. Iste godine u avgustu Aleksandar Stamenković (42) likvidiran je u sačekuši u naselju Belvil naočigled brojnih građana. Posebno brutalno ubistvo dogodilo se krajem januara, kad je hicem u glavu overen Vlastimir Milošević (34) u Ulici 27. marta u Beogradu. Nešto ranije na groblju u Sopotu, na sahrani Novaka Todorovića, hicem iz snajpera usmrćen je Milomir Jovanović Miki (46) iz Vranića, a pamti se i ubistvo sestrića vladike Irineja u Subotici.

Crna serija

Serija brutalnih ubistava nastavljena je juče, kad su izrešetani Žarko Savić Ćenta (33) i Aleksandar Barjaktarević (35), zvani Saša Ludak, u Ulici Ive Lole Ribara u centru Niša.

Žrtve su odranije poznate policiji, a Barjaktarević i kao žrtva neuspelog atentata izvršenog 29. avgusta prošle godine. Njemu je tada eksplodirala bomba ispod vozila i raznela mu nogu.

Kako saznajemo, na Savića i Barjaktarevića pucano je juče u 11 sati u neposrednoj blizini niškog suda. Barjaktarević je tog jutra imao zakazano suđenje zbog saučesništva u pokušaju ubistva u Mokranjčevoj ulici, koje se dogodilo pre devet godina. Žarko je u sud došao da bi video brata Marka, koji je iz leskovačkog zatvora, gde izdržava jednogodišnju kaznu zbog krađe, trebalo da bude doveden na isto suđenje kao okrivljeni za ubistvo. Međutim, on se nije pojavio na pretresu, a odsustvo je opravdao bolešću.

Bili u kafiću

Barjaktarević i Savić su iz suda produžili do obližnjeg kafića „Pandora“, gde su čekali advokata, koji je kasnio. Sudeći po načinu na koji je likvidacija izvedena, ubice su ih sve vreme pratile.

- Bilo mi je čudno što sam video tu dvojicu momaka kako kruže oko kafića. Vozač je bio mršav, imao je kacigu s tamnim vizirom pa mu se lice nije videlo, a ovaj s pištoljem je bio puniji i takođe je imao kacigu - kazao je jedan od očevidaca tragedije.

Ćenta je preminuo na licu mesta jer je pogođen u glavu i grudi, dok je Barjaktarević umro na operacionom stolu od povreda grudnog koša.

Bio Anđelković

UZEO ŽENINO PREZIME

Barjaktarević je nakon ubistva iz 2008. pobegao, da bi se pre nekoliko godina vratio s velikim novcem, za koji se spekulisalo da je stečen nezakonitim poslovima.

- Oženio se i svoje prezime Anđelković zamenio ženinim, što navodi na sumnju da je pokušao da zametne trag onima s kojima je imao neraščišćenih računa - kaže naš izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, Barjaktarević je najavljivao osvetu zbog atentata koji ga je koštao noge, pa je moguće da su ga napadači preduhitrili.

foto: Kurir

Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: AMG platio porez, evo i dokaza!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track