HOROR U BELOJ CRKVI: Izbo nožem ženu i ćerku iz sigurne kuće
Foto: Shutterstock

Mučki napad

HOROR U BELOJ CRKVI: Izbo nožem ženu i ćerku iz sigurne kuće

Crna Hronika -

Nasilnik nije uspeo da dođe do svoje bivše supruge i deteta u Prihvatnom centru za žrtve nasilja, čekao ih, našao i povredio na pijaci, pa potom pobegao

BELA CRKVA - Žena i njena ćerka koje su ranije bile smeštene u Prihvatnom centru za žene i decu žrtve nasilja izbodene su juče na pijaci u Beloj Crkvi oko 15 časova, kada je na njih nasrnuo bivši suprug, saznaje Kurir.

Prema nepotvrđenim informacijama, bivši muž je ženu prvo potražio u ustanovi za smeštaj, ali je tamo nije našao.

Obe ih posekao

- Krenuo je da ih traži, da bi ćerku i bivšu suprugu sreo na pijaci kako kupuju namirnice. Ispred očevidaca je počela svađa, pa je on potegao nož i posekao ih - kaže naš dobro obavešten izvor.

Kako saznajemo, očevici su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju, a nasilnik je počeo da beži.

- Hitna pomoć je zbrinula preplašene žrtve nasilja i sanirala im povrede, pa ih uputila u vršačku bolnicu. Tamo ih je pregledao hirurg, a biće obavljeno i snimanje kako bi se utvrdilo da li imaju još povreda, pa postoji i mogućnost da budu zadržane u bolnici na posmatranju. Najvažnije je da nisu životno ugrožene - objašnjava naš sagovornik.

Policija sumnja da je ljubomora motiv ovog napada.

- Zbog dužeg maltretiranja, žena je prijavila muža i neko vreme je bila smeštena u Prihvatnom centru. On je, verovatno iznerviran što ne želi da se pomiri s njim i da mu se vrati, odlučio da se obračuna, što je i dovelo do ovakvog krvavog raspleta - dodaje izvor Kurira.

Do zaključenja ovog broja nije bilo poznato da li je nasilni bivši muž uhapšen, a policija nije potvrdila ni incident s pijace.

Drugi napad

Kurir je juče kontaktirao s Prihvatnim centrom za žene i decu žrtve nasilja, i tamo nam je rečeno da u njihovoj ustanovi nije bilo incidenata, kao i da su svi korisnici na broju i nepovređeni. Podsetimo, pre četiri godine Saša K. upao je u sigurnu kuću u Rakovici, gde je bila smeštena njegova bivša žena, i povredio je nožem. Osim nje, Saša K. je povredio i druge štićenice koje su pokušale da zaštite nesrećnu ženu. On je najpre pobegao, ali je kasnije lociran i uhapšen.

Strašno

ZA 10 GODINA UBIJENO 327 ŽENA

U Srbiji je prošle godine u porodično-partnerskom nasilju ubijeno 35 žena, od početka ove 15, a 327 u poslednjih 10 godina. Posebno zabrinjava podatak da su dve od tri žene u Srbiji bile žrtve nekog oblika nasilja.

J. Rafailović - J. Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track