TRAGEDIJA U NIŠU: Suprug istražuje smrt žene i ćerke
Foto: Kurir

ISTRAGA O SMRTI PORODILJE IVANE KOSTIĆ I NJENE BEBE

TRAGEDIJA U NIŠU: Suprug istražuje smrt žene i ćerke

Crna Hronika -

Aleksandar Kostić nakon stravične tragedije koja je zadesila njegovu porodicu obilazi redom sve zdravstvene ustanove u kojima su bile njegova pokojna supruga i ćerka

NIŠ/BEOGRAD - Porodica Ivane Kostić (32), koja je preminula u Urgentnom centru u Beogradu 2. jula, nakon što se porodila, a čija je beba Vera, stara samo tri dana, takođe umrla, i dalje ne želi da komentariše tragediju koja ih je zadesila.

foto: Kurir
foto: Kurir

Međutim, njen muž Aleksandar Kostić prikuplja dokumentaciju o lečenju svoje supruge, a njegovi poznanici tvrde da je on spreman da protiv eventualno odgovornih za Ivanino lečenje podnese prijavu.

Muž bez teksta

Novinar Kurira u to se lično uverio juče, kada smo Aleksandra Kostića zatekli pred vratima kancelarije direktora niškog Doma zdravlja. On je potvrdio svoj identitet, ali samo je odmahnuo rukom i otišao kad se novinar predstavio. Dok je odlazio, novinar ga je upitao da li će podneti prijavu zbog smrti supruge i bebe, na šta on nije odgovorio.

Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan potvrdio je da je Ivani trudnoću vodio ginekolog te zdravstvene ustanove.

- Ne mogu da kažem njegovo ime jer je kolega na godišnjem odmoru, ali ističem da se radi o jednom od naših najstručnijih ginekologa. Odmah po saznanju o ovom događaju, formirana je komisija, čiji su članovi bili načelnik ginekologije, još jedan ginekolog i pravnik, koji su sproveli unutrašnji nadzor. Pregledana je dokumentacija, iz koje se vidi da je pacijentkinja kod nas bila u junu, kada joj je ustanovljen povišen krvni pritisak, zbog čega je uz terapiju odmah upućena u Klinički centar. Unutrašnji nadzor je pokazao da u radu našeg osoblja nije bilo nikakvih propusta - kazao je Jerkan.

U niškom KC unutrašnji nadzor je počeo u četvrtak, a biće okončan danas.

- U toku je kontrola svega što je preduzeto od prijema pacijentkinje u bolnicu, u kakvom je stanju bila, kakva je terapija propisana i kako je pripremljena za transport u Beograd. Rezultate očekujemo u subotu, a spremni smo i za spoljni nadzor - kazao je direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović.

Kako Kurir saznaje, Ministarstvo zdravlja poslalo je vanrednu kontrolu u GAK Višegradska Kliničkog centra Srbije, gde je obavljen porođaj. Takođe, reporteri Kurira pokušali su juče da dobiju komentar od portparola KC, ali on se nije javljao na telefon.

Dete živo rođeno

Podsetimo, Ivana Kostić je u nišku bolnicu stigla 21. juna, kad joj je konstatovana tromboza vena jetre. Ona je 24. juna prebačena u Višegradsku u teškom opštem stanju, sa akutnim popuštanjem jetre i bubrega. Sutradan je urađen porođaj carskim rezom i rodilo se živo žensko dete, koje je imalo samo 800 grama, i koje je preminulo 28. juna. Majka i dete sahranjeni su na niškom Novom groblju 5. jula.

anter

U istom domu zdravlja

STAŽIRALA KAO STOMATOLOG

U niškom Domu zdravlja potvrđuju da je Ivana, inače stomatolog, stažirala u toj zdravstvenoj ustanovi. Međutim, niko o njoj nije znao da nam kaže više, jer je staž okončala pre više od pet godina.

Terapija

Imala hipertenziju

Ivani je u niškom Domu zdravlja ustanovljen pritisak 140/90, što se ne smatra ekstremno visokim, ali je ipak za svaki slučaj upućena u niški KC. Lekari kažu da je dobila terapiju, ali da joj se stanje rapidno pogoršalo.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track