UBIO ŽENU KAMENOM PRED TROJICOM SINOVA: Sud naterao žrtvu Olgu da ubici dovodi decu!
Foto: Privatna Arhiva

VAPAJ ŽENE UBIJENE NA NOVOM BEOGRADU

UBIO ŽENU KAMENOM PRED TROJICOM SINOVA: Sud naterao žrtvu Olgu da ubici dovodi decu!

Crna Hronika -

Predlog Olge Lovrić da, zbog njene bezbednosti, decu na viđanje sa ocem nasilnikom u Centar za socijalni rad dovodi njen brat - sud odbio

BEOGRAD - Olga Lovrić (39), koju je suprug Milan Lovrić (47) ubio pre nekoliko dana u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu, predlagala je da decu na viđanje sa ocem dovodi njen brat, ali Treći osnovni sud je to odbio, saznaje Kurir.

- Kada je procenjeno da Milan sme da viđa decu, Olga je, iz straha od nadležnog suda, tražila da umesto nje decu u Centar dovodi njen brat, jer je bila uplašena za svoju bezbednost. Međutim, sud to nije prihvatio, već je njoj naloženo da decu dovodi u prostorije Centra, gde će Lovrić decu viđati pod kontrolisanim uslovima - kazao je za Kurir izvor upućen u slučaj.

Propusti

Kako naš sagovornik dodaje, očigledno da je propust napravljen sa više strana u Centru, ali i u nadležnom sudu, koji nije ozbiljno shvatio ugroženost nesrećne majke.

Podsetimo, Lovrić je u sredu oko 15 sati, nakon sastanka s decom u Centru za socijalni rad, sačekao suprugu Olgu ispred automobila i, kada je u njega smestila sinove od 10, osam i tri godine, pojurio za njom. Nesrećna žena je pobegla u pomoćnu zgradu Centra, ali u hodniku ju je sustigao i ubio udarajući je kamenom po glavi. Nakon toga je pobegao i sutradan ujutru oko 1.15 sati bacio se pod voz na železničkoj stanici Tošin bunar, koja je oko kilometar udaljena od mesta ubistva.

Nakon ubistva deca su, zajedno s bakom, Olginom majkom, bila prebačena na sigurno mesto, odakle su juče puštena.

Svedočenje bake

- Tog dana zvali su me iz Centra da dođem po decu. Mislila sam da je Milan pretukao Olgu i da treba da odem po njih. jer ništa drugo od njega nisam ni mogla da očekujem kada joj je non-stop pretio. Najstariji unuk mi je objasnio šta se desilo. Video je kako tata juri mamu i izašao iz vozila. Potrčao je za njima, kaže da je video mamu, da su joj glava i haljina bili krvavi - priča Olgina majka.

Ona dodaje da je i srednji sin krenuo za njim, ali da ga je neko zadržao pre nego što je uspeo da uđe u hodnik.

- On i ovaj najmlađi nisu videli ništa. Još uvek ne znaju da im je majka mrtva, ali ni otac. Misle da im je mama u bolnici, a tata u zatvoru. Ne mogu vam opisati koliko mi je teško da pred njima suzu ne pustim.

Asocijacija Centra za socijalni rad Srbije poslala je juče otvoreno pismo povodom ubistva.

- Spremni smo da preuzmemo svoj deo odgovornosti. Postavljamo pitanje, šta je sa odgovornošću ostalih? - navedeno je u pismu.

Kurir / E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track