ODLOŽENO SASLUŠANJE NA ZAKINTOSU: 6 Srba u četvrtak pred istražnim sudijom zbog ubistva američkog turiste (22)
Foto: EPA

POSLE KOBNE TUČE

ODLOŽENO SASLUŠANJE NA ZAKINTOSU: 6 Srba u četvrtak pred istražnim sudijom zbog ubistva američkog turiste (22)

Crna Hronika -

ATINA - U sudu na grčkom ostrvu Zakintosu danas je trebalo da budu saslušana osmorica ljudi - šestorica pritvorenih Srba i još dvojica u okviru istrage povodom ubistva 22-godišnjeg američkog turiste ispred bara u tom gradu prošle nedelje, ali saslušanje je odloženo za četvrtak.

Njih osmorica, šestorica srpskih državljana, jedan Grk i jedan Britanac srpskog porekla, danas je trebalo da se pojave pred istražnim sudijom.

foto: EPA

Svi su pod istragom za ubistvo iz nehata, što nosi maksimalnu doživotnu kaznu zatvora.

Podsetimo, Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je na smrt rano u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana, u kome je učestalo siledžijsko ponašanje stranih turista. Kako navodi agencija AP nije jasno zbog čega je izbila tuča.

Grčke vlasti ranije saopštile su da je on pretrpeo brojne udarce i umro od teških povreda glave. Kako je juče saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i konzul Milan Vukosavljević krenuli su na Zakintos kako bi obišli pritvorene srpske državljane a kako je navedeno, konzul će prisustvovati današnjem saslušanju pritvorenih Srba.

foto: EPA

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je juče u Atini sa ministrom unutrašnjih poslova Grčke Nikosom Toskasom o hapšenju šestorice srpskih državljana na ostrvu Zakintos zbog sumnje da su umešani u ubistvo 22-godišnjeg Amerikanca.

(Kurir.rs/Beta/Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track