OVAKO JE POČELO, NOVI DETALJI KOBNE KAVGE NA ZAKINTOSU: Okidač je bio flert sa Srpkinjom ili piće na pogrešnom stolu?!
Foto: EPA

Grčka policija tvrdi da ima video-snimke na kojima se vidi sve

OVAKO JE POČELO, NOVI DETALJI KOBNE KAVGE NA ZAKINTOSU: Okidač je bio flert sa Srpkinjom ili piće na pogrešnom stolu?!

Crna Hronika -

BEOGRAD/ZAKINTOS - Devetorica Srba, gostiju grčkog bara, i dvojica zaposlenih u tom baru - barmen Grk i izbacivač, britanski državljanin srpskog porekla, uhapšeni su i osumnjičeni za ubistvo iz nehata 22-godišnjeg Amerikanca Bakarija Hendersona.

foto: Privatna Arhiva

Grčka policija je jutros, posle potere na Zakintosu, uhapsila još dva Srbina. Za jednog od njih tvrdi da je, prema snimcima nadzornih kamera, započeo kobnu kavgu posle koje je američki diplomac preminuo podlegavši povredama. Amerikanac Bakari je na Zakintos došao, kako tvrdi njegova porodica, da "snimi reklamu za svoju novu liniju odeće koju je lansirao".

(VIDEO) OVO JE AMERIKANAC UBIJEN U TUČI NA ZAKINTOSU: Bio je odlučan da uspe u životu, a sada o njegovoj smrti bruji cela Amerika

Međutim, ono što je zasad nepoznanica jeste pravi razlog tuče koja je prethodila tragičnom događaju.

foto: EPA

Prema pisanju atinskog lista Katimerini, koji se poziva na svoje izvore iz policije, svađa a potom i tuča izbile su posle banalne rasprave o tome ko je spustio svoje piće na sto koji je već bio zauzet.

foto: Youtube Printscreen

U međuvremenu, američka TV mreža CBS citirala je "jednog od očevidaca" koji tvrdi da su preminuli Henderson i njegova ekipa hteli da se slikaju s konobaricom, što je razbesnelo jednog od izbacivača, najverovatnije britanskog državljanina srpskog porekla i još jednog zaposlenog u baru, verovatno grčkog barmena.

foto: EPA

Slično je objavio i grčki Katimerini napisavši da je povod "najverovatnije bio flert ubijenog sa jednom Srpkinjom, zaposlenom u baru, i to što se slikao s njom".

Taj list dodaje i da je većina od prethodno osam uhapšenih u izjavama u predistražnom postupku "priznala da su prisustvovali svađi, ali svi negiraju da su 22-godišnjaku naneli smrtonosne povrede".

(Kurir.rs/SĐP/ABC News/Kathimerini/Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo dokaza kako Vučić pokušava da ugasi Kurir i otme AMG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track