(FOTO) DVOJICA SRBA SA ZAKINTOSA STIGLI KUĆI: Samo kad smo dotakli srpsko tlo!
Foto: Biljana Roganović

SLETELI RANO JUTROS

(FOTO) DVOJICA SRBA SA ZAKINTOSA STIGLI KUĆI: Samo kad smo dotakli srpsko tlo!

Crna Hronika -

PROKUPLJE - Samo kada smo dotakli srpsko tlo.... Danas duplo slavimo, jer je Nenadu rođendan i svi su već kod njega u Rečici. Prosto se gušim od sreće jer je pravda na našoj strani i konačno smo kod kuće - prenosi nam svoje utiske Siniša Petrović (22) iz Žitnog Potoka kod Prokuplja koji je jutros sa najboljim drugom Nenadom Jovanovićem (22) sleteo iz Grčke na beogradski aerodrom.

Njima dvojici je omogućeno da se brane sa slobode, za učešće u ubistvu američkog turiste na Zakintosu. Sreća za njih je dupla, jer Nenad danas puni 22 godine!

foto: Biljana Roganović

Prvo mesto na koje su otišli kada su došli u svoj rodni kraj je crkva Svetog Prokopija u Prokuplju.

"Nakon istrage, pregleda svih snimaka konačno se potvrdila istina da nismo učestvovali u ubistvu i da smo potpuno nevini. Zahvaljujući prijatelju kojeg je pronašao Sinišin otac a koji je poreklom iz Srbije uplaćena nam je kaucija, jer tako mora. Najvažnije posle svega je da se potvrdila naša nevinost", kaže Nenad dok se pozdravlja sa komšijama koji mu izlaze u susret.

Nakon što su platili kauciju, grčke vlasti pustile su Nenada Jovanovića i Sinišu Petrovića.

Pojedini mediji od jutros javljaju i da je još jedan mladić pušten da se brani sa slobode, a da je iznos kaucije bio po 5.000 evra.

Ostalim osumnjičenima na teret stavlja teško ubistvo s predumišljajem, iako svi uhapšeni negiraju krivicu. Branioci uhapšenih Srba veruju da će tužilaštvo prekvalifikovati ovo krivično delo.

"Za sada im se na teret stavlja ubistvo s predumišljajem jer je zaključeno da su se unapred odlučili na ubistvo. Uhapšenima se priprema najteža optužba koja bi mogla da im donese kaznu doživotnog zatvora", prenosili su grčki mediji.

Podsetimo, državljanin SAD Bakari Henderson (22) koji je na Zakintosu pretučen do smrti u noći između četvrtka i petka, završio je američki koledž, i želeo je da pokrene svoju modnu liniju.

(Kurir.rs/Biljana Roganović, Foto: B.R)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja