AMER ME JE GLEDAO POPREKO, VREĐAO, A ONDA ME UDARIO FLAŠOM U GLAVU: Uhapšeni Srbin na Zakintosu ispričao kako je počeo HAOS I MASOVNA TUČA!
Foto: Printscreen Youtube

Dušan ranković zadržan u grčkom pritvoru

AMER ME JE GLEDAO POPREKO, VREĐAO, A ONDA ME UDARIO FLAŠOM U GLAVU: Uhapšeni Srbin na Zakintosu ispričao kako je počeo HAOS I MASOVNA TUČA!

Crna Hronika -

Dušan Ranković, koji je na grčkom ostrvu Zakintosu uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u ubistvu Amerikanca Bakarija Hendersona saslušan je večeras u grčkom sudu i zadržan je u pritvoru s pravom žalbe u roku od pet dana.

Ranković, koga je Henderson udario flašom u glavu, u iskazu je rekao da je od siline udarca imao "prekid filma". On je tražio da se pokrene krivični postupak protiv drugog Amerikanca koji ga je zadržao i omogućio Hendersonu da ga udari tom flašom u čelo.

Ranković je, prema rečima njegovog advokata Zore Dobričanin, izjavio da su Amerikanci i devojka iz Srbije hteli da zauzmu sto za kojim je već on stajao i da ih je on zamolio da odu.

"Međutim, oni nisu hteli da odu, a ovaj sada pokojni koji je stajao pored mene je bio jako neprijatan i počeo je da me vređa, da se mršti, psuje, nisam ga baš razumeo, ali sam svakako shvatio jer je mnogo puta upotrebio reč “fuck, fuck…”. U jednom trenutku taj Amerikanac, koji mi je delovao da je viši i snažniji od mene, odgurnuo me je levom podlakticom u predelu moje desne strane tela, na šta sam mu odgovorio blagim udarcem u predelu njegove leve strane glave, po njegovom vratu i to otvorenom šakom moje desne ruke. Nakon toga on je uzeo sa stola flašu u svoju desnu ruku i kao da je par trenutaka razmišljao, u tom trenutku meni prilazi njegov drug, koji je do tada stajao sa njegove desne strane i koji me u tom trenutku zadržava i sprečava da odem. I dok me on tako zadržava, pokojni Henderson me udara u glavu, po sred čela desnom rukom u kojoj drži flašu.

foto: Privatna Arhiva

Osetio sam strašan udarac flašom, od siline udarca ta flaša puca u kontaktu sa mojom glavom. Osećam stravičan bol u predelu leve strane glave i meni je pao mrak na oči, sve mi se zacrnilo. I to je sve čega se sećam iz tog događaja…Ne znam koliko sam još udaraca zadobio, ali sam se osetio kao pod anestezijom i neko bestežinsko stanje. Sledeće čega se sećam je da kao kroz maglu vidim sebe krvavog u ogledalu toaleta tog kluba, a tu su dve devojke pored mene, koje me umivaju. Potom se sećam da sam video brata u našoj sobi koji mi se obratio rečima “Dobro je brate, živ si!”, dok sam ležao u krevetu, a ne sećam se ni kako sam dospeo u krevet. Zadobio sam tešku povredu glave kao i brojne posekotine sa leve strane lica i glave, od kojih su neke i sada vidljive ...", rekao je da se i dalje ne oseća dobro i da želi da što pre ide kod lekara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track