DVE GODINE OD TRAGEDIJE: Samoubistvo inspektorke iz Niša država bacila u zaborav!
Foto: Privatna Arhiva

POMEN ANICI MITIĆ IZ NIŠA

DVE GODINE OD TRAGEDIJE: Samoubistvo inspektorke iz Niša država bacila u zaborav!

Crna Hronika -

Iako je u oproštajnom pismu navela da oduzima sebi život zbog mobinga i šikaniranja nadređenih iz Policijske uprave Niš, nadležne institucije nikada te tvrdnje nisu ispitale niti su pokrenule postupak protiv odgovornih

NIŠ - Porodica i prijatelji inspektorke Anice Mitić (32), koja je izvršila samoubistvo zbog navodnog mobinga kom je bila izložena u službi, obeležili su juče dve godine od njene tragične smrti.

Mitićeva je radila na odseku za suzbijanje narkomanije niške policije, a samoubistvo je počinila iz službenog pištolja na groblju u mestu Doljevci. Njena smrt izazvala je tada veliku medijsku pažnju, posebno zbog toga što je za sobom ostavila oproštajno pismo, u kom je do detalja opisala razloge svoje odluke.

Nesrećna žena je kazala da je svakodnevno trpela mobing, šikaniranje i uvrede od svog šefa Dejana Jovanovića.

PRONAĐENA NA GROBLJU: Ubila se policijska inspektorka PU Niš

„Valjda se ugledao na svog vođu Dejana Anđelkovića, čoveka bez imalo savesti i morala. Lečio je svoje komplekse na nama, vređao nas, ponižavao, šikanirao. Ni mene nije zaobišao, ali lakše je bilo da trpim sve to nego da budem njegov poltron, kao neki. Mobing koji je on vršio nad nama je neviđen. Ljudi su se zbog njega razboljevali, odlazili na bolovanje, jer nisu mogli da podnesu torturu! Isto kao i Dejan Jovanović! Ali fotelja i vlast su najbitnije, zar ne?“, napisala je policijska inspektorka pre samoubistva.

Njene tragične smrti setili su se juče i predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS), koji su obišli njeno grobno mesto.

- NPSS je tražio nepristrasnu istragu nakon objavljivanja njenog oproštajnog pisma, u kom je imenovala svoje nadređene od kojih je trpela mobing i koje je više puta prijavljivala nadležnima. Međutim, ni za njenog života ni do danas niko od njih nije procesuiran - navedeno je u saopštenju tog sindikata.

Mrka kapa

OBEĆALI ISTRAGU

U danima nakon smrti Anice Mitić portparoli sudova, ali i tadašnji načelnik niške policije obećavali su da će ispitati sve navode iz oproštajnog pisma, kako bi se utvrdilo da li je nesrećna žena zaista bila zlostavljana u službi.

Kurir / E. K.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SKANDAL! Ministar policije ima “opravdanje” za svoje nečinjenje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track