EVO ŠTA KAŽU SRBI KOJI SU U PRITVORU NA ZAKINTOSU: Mi nismo ubice, bili smo u pogrešno vreme na pogrešnom mestu!
Foto: AP

Mladići zadržani u pritvoru

EVO ŠTA KAŽU SRBI KOJI SU U PRITVORU NA ZAKINTOSU: Mi nismo ubice, bili smo u pogrešno vreme na pogrešnom mestu!

Crna Hronika -

Izvinjavamo se porodici nastradalog, američkom narodu i grčkoj državi, ali mi nismo ubice, izjavila su dvojica srpskih mladića koji su uhapšeni na Zakintosu zbog brutalnog premlaćivanja američkog studenta Bakarija Hendersona, pišu grčki mediji.

foto: Privatna Arhiva

Grčki list "Real news" navodi detalje saslušanja dvojice uhapšenih Srba, koji su zadržani u pritvoru. Ne navodeći njihova imena, list navodi da se radi o mladićima starim oko 18 godina.

POJAVIO SE NOVI SVEDOK TUČE NA ZAKINTOSU: Srbin koji je bio u društvu Amerikanaca ispričao šta se desilo! Henderson ubijen sa 19 udaraca, krv mu curila iz očiju

- Došli smo u Grčku na odmor, a ne da bilo koga ubijemo. Izvinjavamo se porodici ubijenog Hendersona, ali nismo imali nameru nikoga da ubijemo. Zbog dva udarca smo sada optuženi za ubistvo. Jednostavno smo se našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Potpuno smo slomljeni, izjavila su dvojica uhapšenih Srba, koji su i posle saslušanja zadržani u pritvoru.

List zatim navodi izjavu jednog od dvojice mladića, datu sudiji na saslušanju.

foto: Youtube Printscreen

- Tu noć sam bio u klubu. Zabavljao sam se sa prijateljima. U jednom trenutku video sam da je nastao haos. Video sam krv, slomljena stakla. Pomislio sam da se nešto loše desilo mojim prijateljima, ili društvu koje je preko iste agencije došlo sa nama na Zakintos. Krenuo sam prema izlazu iz bara, a zatim na glavni put. Tada sam video mladića koji trči i mnogo mladića koji jure za njim. Neko je viknuo: "To je on. Zaustavi ga". Pomislio sam da je on napadač, da je on napravio haos u baru. Pritrčao sam mu i dva puta ga udario. Jednom u vrat, jednom u leđa, izjavio je ovaj mladić. Na saslušanju je objasnio da je samo hteo da Hendersona spreči da pobegne.

NOVI DETALJI TUČE NA ZAKINTOSU: Progovorila devojka zbog koje je sve počelo i EVO KOGA ONA KRIVI!

- Mislio da je on kriv za incident u baru, rekao je mladić.

Grčki list dalje navodi da su nameru da Hendersona spreče u bekstvu, kako tvrde imala dvojica srpskih mladića, koja su i uputila izvinjenje njegovoj porodici.

foto: Youtube Printscreen

- Umešali smo se u tuču i završili u zatvoru. Samo smo hteli da sprečimo da ne pobegne. Ta dva udarca su se desila u nekoliko sekundi, i nisu bili smrtonosni. Razumemo našu odgovornost, ali sigurno da nismo ubice. Nismo imali nameru nikoga da ubijemo, izjavila su dvojica mladića, koji su naveli i da su sigurni da će u Grčkoj imati fer suđenje.

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN BRANI SRBINA NA ZAKINTOSU: Obišla sam Dušana, sledeće nedelje rasporediće ih po zatvorima

Prema navodima grčkog lista, ova dvojica momaka su u septembru trebalo da krenu na studije, treniraju fudbal, i imali su organizovan "transfer" za jedan tim iz Austrije. Grčki "Real news" u današnjem izdanju ponovio je i izjavu srpske hostese, koja se ni kriva ni dužna našla u centru incidenta.

- Srbin koji se zabavljao sa nama me je u jednom momentu pitao:" Ovde je toliko Srba, zašto pričaš sa crncem?" Ignorisala sam ga, ali mu je Bakari nešto rekao. Ne sećam se šta. Onda mu je Srbin udario šamar, a Bakari je uzvratio flašom piva i udario ga. Par sekundi kasnije sam sa trojicom Amerikanaca izašla napolje, a onda je 30-tak Srba krenulo da juri Hendersona… Pet minuta kasnije sam došla do njih. Henderson je ležao na ulici, bez svesti - ispričala je devojka.

foto: Printscreen, Printscreen Facebook

Zbog ubistva Hendersona, u pritvoru su petorica Srba, jedan Bošnjak sa britanskim pasošem, koji je radio kao obezbeđenje kluba i barmen, državljanin Grčke.

Suđenje za ubistvo biće vođeno u grčkom gradu Patrija, gde su već prebačani svi osumnjičeni, a moguće je da sledeće nedelje budu raspoređeni u druge zatvore po Grčkoj. Mlađi punoletni osumnjičeni, među kojima je i Miloš Ilić (18) biće prebačeni u zatvor za maloletnike pored Atine.

Za sada nije poznato kada će suđenje početi, a prema grčkim zakonima rok je 18 meseci od hapšenja. Roditelji uhapšenih od grčkih advokata dobili su uverenja da bi suđenje moglo da počne već u novembru.

Sahranjen Bakari Henderson, koji je na smrt pretučen na Zakintosu

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović koja brani Ilića i poslednjeg uhapšenog Dušana Rankovića, a koja je zbog ovog slučaja otputovala u Grčku kaže da redovno posećuje svoje klijente, i da nema nikakvih problema što se tiče odobrenja grčkih vlasti razgovara sa njima.

foto: Stefan Jokić

- Poslednjem saslušanom Rankoviću je određen pritvor sa rokom žalbe od pet dana, kaže advokat Dobričanin.

Ranković je mladić koji je prvi za stolom "Barcoda" udario Hendersona, nakon čega ga je Amerikanac udario flašom piva po glavi.

Na saslušanju, Ranković je izjavio da je svađa izbila jer su Amerikanac i hostesa Danica hteli da zauzmu sto za kojim je on već sedeo, i da on nije prvi udario Hendersona, već da ga je Amerikanac, koji se prethodno mrštio na njega i psovao, udario levom podlakticom, što je i izazvalo njegovu reakciju.

ZBOG NJE JE SVE POČELO, PROGOVORILA SRPSKA HOSTESA SA ZAKINTOSA: Slikala sam se sa Amerikancem, a onda mi je prišao jedan naš i rekao... Tada je počeo pakao

Ranković je inače uhapšen poslednji, četiri dana nakon ubistva. Policija ga je identifikovala na osnovu snimaka nadzornih kamera, i pronašla u hotelskoj sobi u kojoj je bio smešten.

Advokat Dobričanin kaže da je Ranković odmah posle hapšenja tražio pregled kod lekara zbog udarca flašom u glavu, ali da mu je poseta lekaru odobrena tek sutra.

(Kurir.rs/Blic/Real news/Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta stvarno znamo o ubistvu na Zakintosu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track